GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο - ντοκουμέντο: Ρατσιστική επίθεση σε γυναίκα επειδή έκλαιγε το μωρό της

Ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μίας γυναίκας μετανάστριας και του μωρού της σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες μέ...

Ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μίας γυναίκας μετανάστριας και του μωρού της σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού. Σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε μία φοιτήτρια και μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, ένας άνδρας επιτίθεται σε μία γυναίκα με μαντίλα βρίζοντάς την χυδαία επειδή το μωρό της έκλαιγε.

«Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ό, τι να’ναι». Ένας άνδρας ακούγεται να υπερασπίζεται την γυναίκα, λέγοντας στον… ενοχλημένο από το κλάμα του μωρού άνδρα: «Δεν είναι καλό αυτό, είναι γυναίκα δεν είναι άνδρας». Ο δράστης της επίθεσης απαντά: “Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι…”. Και συνεχίζει λέγοντας «δεν μιλάμε, δεν ουρλιάζουμε, δεν πιάνουμε κουβέντα».

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «το μωράκι έκλαιγε κι ένας κύριος άρχισε να το βρίζει, να του λέει να γυρίσει στη χώρα του, να πάει στο δ@@@@@. Ο άλλος γυρνάει κουρασμένος από την δουλειά του και δεν μπορεί να ακούει την καθεμία. Άντε τώρα». Μια ακόμη επιβάτης που κάθεται απέναντι από τον δράστη αντιδρά, ωστόσο ο άνδρας που τα έβαλε με το μωρό που έκλαιγε βρίσκει μια… σύμμαχο. «Το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει;» τον ρωτά, υποννοώντας προφανώς πως η μάνα είναι «υποχρεωμένη” κατά κάποιον τρόπο να… κάνει κάτι για να σταματήσει το κλάμα του μωρού».

Η ...αυτονόητη απάντηση από άλλη επιβάτιδα που υπερασπίστηκε την γυναίκα με το μωρό λέγοντας: «Τι να κάνει η γυναίκα; Τι να κάνει η γυναίκα δεν κατάλαβα». «Τώρα γιατί ησύχασε;» διερωτάται η “κατήγορος” του μωρού, για να πάρει μια ακόμα αυτονόητη απάντηση: “Γιατί το έβρισε, γιατί το τρόμαξε! Ας κλαίει όσο θέλει, δεν κατάλαβα».

Αμέσως μετά, άλλος ένας επιβάτης συστήνει στον… ενοχλημένο και κουρασμένο από την δουλειά επιβάτη να κοιτά τη δουλειά του και να κλείσει το στόμα του.

Εν τω μεταξύ η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν μιλούσε ελληνικά, κρατούσε το κεφάλι της απελπισμένη και ανήμπορη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και το παιδί της.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση