GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα της Τουρκίας στην Ελλάδα: Σταματήστε να αγκαλιάζετε γκιουλενιστές

Μήνυμα προς την Ελλάδα «να σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές» φέρεται να έστειλε η Άγκυρα μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων π...

Μήνυμα προς την Ελλάδα «να σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές» φέρεται να έστειλε η Άγκυρα μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την Τουρκία με αφορμή το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», όσο περνούν οι ημέρες αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες της συνάντησης Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη, καθώς και το τι συμφωνήθηκε ανάμεσα στις πλευρές.

Πρώτα από όλα, η Τουρκία ζήτησε από τον αρμόδιο επίτροπο για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, η ροή των κεφαλαίων για τους πρόσφυγες προς την Τουρκία να είναι πιο τακτική και πιο γρήγορη.

Και το δεύτερο που μετέφερε η Τουρκία στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν ένα μήνυμα προς την Αθήνα. «Αν η Ελλάδα σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές και τους στέλνει πίσω στην Τουρκία, τότε η μεταναστευτική ροή προς τα νησιά του Αιγαίου θα μειωθεί», φέρεται να είπε η Άγκυρα στην Ε.Ε., ρίχνοντας την ευθύνη για την αύξηση του κύματος των μεταναστών (και) στην Ελλάδα λόγω της πολιτική της «ανοιχτής αγκάλης» που εφαρμόζει η χώρα μας απέναντι στους Τούρκους και δη τους διωκόμενους γκιουλενιστές, παρέχοντας καταφύγιο ακόμη και άσυλο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ζήτησε επίσης, σύμφωνα πάντα με «Μιλιέτ», προκειμένου να ενισχυθεί η ευρω-τουρκική συνεργασία στο καυτό αυτό θέμα της μετανάστευσης, μεγαλύτερη επικοινωνία με τα ελληνικά νησιά καθώς επίσης και περισσότερα σκάφη και υλική βοήθεια.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση