GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ξενοδοχεία οκτώ στους δέκα πρόσφυγες για την αποσυμφόρηση των νησιών

Σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα αναμένεται να φιλοξενηθούν οι οκτώ στους 10 πρόσφυγες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέ...

Σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα αναμένεται να φιλοξενηθούν οι οκτώ στους 10 πρόσφυγες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα". Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση «ανοίγει» τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα για να φιλοξενηθούν οι 56.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα και δρομολογεί επίσης 400 προσλήψεις στις υπηρεσίες ασύλου μέσω διαγωνισμών, βάζοντας σε αυξημένη προτεραιότητα την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, μέσω του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν 15 παρεμβάσεις στη διαδικασία αίτησης και χορήγησης ασύλου. Έτσι, οι αλλαγές που σχεδιάζονται για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι οι εξής:

- Διαδικασία χορήγησης/ απόρριψης ασύλου σε τρία στάδια. Δύο διοικητικά και ένα δικαστικό. Καταργείται ο τέταρτος βαθμός προσφυγής.

- Εννιάμηνη διάρκεια για το δελτίο των αιτούντων άσυλο με στόχο να μην "εξαφανίζονται" από τις Αρχές. Η διάρκεια των δελτίων συνδέεται με την έκδοση της απόφασης και όχι με την επίδοση, όπως ισχύει σήμερα.

-Νέα σύνθεση στις Επιτροπές Προσφύγων. Προβλέπονται τρεις δικαστές, αντί για δύο δικαστές και ένα μέλος από την Ύπατη Αρμοστεία.

- Συνέπειες για όσους δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές. Δεν μπαίνουν στο σύστημα ασύλου, παραπέμπονται αυτόματα σε διαδικασία επιστροφής.

-Ταχύρρυθμη εξέταση- εντός τριών ημερών- των υποθέσεων όσων δεν "συνεργάζονται" ακόμα και αφού μπουν στο σύστημα ασύλου.

-Αυστηρότερα κριτήρια για τους ευάλωτους. Απαλείφεται το μετατραυματικό στρες ως λόγος ευαλωτότητας.

- Περισσότερες θαλάσσιες περιπολίες. Η ενίσχυση φύλαξης των συνόρων ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

-Κατασκευή κλειστών παραχωρησιακών κέντρων. Εκεί οδηγούνται όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο.

-Αύξηση των επιστροφών. Ο στόχος καθορίστηκε στις 10.000 επιστροφές μέχρι το τέλος του 2020.

- Κατάλογος "ασφαλών χωρών". Συντάσσεται λίστα ώστε αμέσως να επιστρέφονται στις χώρες αυτές όσοι «εισέρχονται παράνομα».

- Ταχεία αποσυμφόρηση με μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα σε σπίτια και ξενοδοχεία.

- Νέες ρυθμίσεις για τις ιατρικές βεβαιώσεις. Θα πρέπει να φέρουν πλήρη αιτιολόγηση και να προέρχονται μόνο από δημόσιους φορείς - νοσοκομεία.

- Υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παράσταση των αιτούντων άσυλο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (υπηρεσίες ασύλου - δικαστήριο)

- Με δικόγραφο η προσφυγή στις επιτροπές, που θα αναφέρει τους λόγους. Τέλος στο προεντυπωμένο έγγραφο που σήμερα χορηγείται στους αιτούντες.

- Νέα κλιμάκια Ταχείας Συνδρομής της Υπηρεσίας Ασύλου. Ενημερώνουν τον αιτούντα για την πιθανή πορεία της υπόθεσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση