GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Διοικητήριο - Συνάντηση με Καράογλου - ΦΩΤΟ

Επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εσω...

Επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του που ξανασυναντά τον κ. Καράογλου στο ΥΜΑΘ, έξι χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψή του το 2013 και στα ίδια καθήκοντα «στην υπηρεσία του έθνους, ως μέλος της εντίμου ελληνικής κυβερνήσεως». Υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και βοηθά τους ιεράρχες και στελέχη της Εκκλησίας στην περιοχή ευθύνης του και υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανανεώσουμε τη φιλία μας, η οποία είναι ειλικρινής, είναι γνήσια, γιατί σε τελευταία ανάλυση υπηρετούμε τους ίδιους ιερούς σκοπούς, υπηρετούμε τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον πιστό της Εκκλησίας και επομένως συμπορευόμεθα» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε: «Εύχομαι σε σας, κατά την καινούργια θητεία σας, να έχετε πολλές επιτυχίες επ' ωφελεία του λαού της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας και της Θράκης και εύχομαι και στους συνεργάτες σας καλή δύναμη και υπό την εμπνευσμένη ηγεσία σας να προοδεύουν, να προχωρούν τα πράγματα της συμπρωτεύουσας».

Ο κ. Καράογλου υπενθύμισε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1969 και ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη διαδρομή του στον κλήρο, στη μαθητεία του και στη χειροτονία του σε πρεσβύτερο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Έγινα διάκονος το 1961 στην Ίμβρο, μόλις πήρα το πτυχίο μου από τη Χάλκη» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Η δεύτερη χειροτονία μου έγινε στη Χάλκη και η τρίτη, εις Επίσκοπον, έγινε στο Φανάρι το 1973». Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θόδωρος Καράογλου εξήρε τους αγώνες που δίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με επιτυχία, για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και πρόσθεσε: «Είναι για μας ένα παράδειγμα, ένα υπόδειγμα και μακάρι να έχουμε τη δύναμη, το κουράγιο του, να δίνουμε και εμείς τους αγώνες για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Παναγιότατε η επίσκεψη σας για μας είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντική, σας υποδεχόμαστε με βαθιά συναισθήματα αγάπης και σεβασμού».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, μητροπολίτες, ιεράρχες, κ.ά..

Ακολούθησε σύσκεψη με στελέχη της διοίκησης του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς που εδρεύει στο Διοικητήριο, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου και στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στην έκθεση έργων και παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Άγιο Όρος από το ΚΕΔΑΚ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ευχές σε όλους στελέχη και εργαζόμενους του ΚΕΔΑΚ, υπογραμμίζοντας το σημαντικό τους έργο στην προστασία και τη διαφύλαξη της αγιορείτικης αρχιτεκτονικής και της κτιριακής πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση