GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για την ανοιχτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης σχετικά με τη μεταφορά μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ» - Το άδειασμα από την ΟΝΝΕΔ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τα σχ...

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τα σχέδια του Υπουργού «για τη μεταφορά μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ».

«Όχι στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια. Δηλώνουμε συμπαράσταση στη Δήμαρχο της πόλης μας», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, η οποία έχει δημοσιεύσει την επιστολή της στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στην επιστολή της η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης σημειώνει «Με το παρόν δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια μεταφοράς μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, πτέρυγα Μπόμπολα. Συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του ανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι πλέον ζουν μία ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει. Δεν συμφωνούμε όμως με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας με την πολιτική ηγεσία να δηλώνει έμμεσα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Ως προς τα ζητήματα της πόλης μας:

α) το νοσοκομείο σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο, έχει συγκεκριμένη χρήση γης και δεν είναι ούτε κατασκήνωση, ούτε ίδρυμα, ούτε στρατώνας. Αν μπορεί το ίδιο το κράτος να καταπατά την πολεοδομία, το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι πολίτες και θα υπάρξει χάος.

β) η ύπαρξη ανάλογων ευάλωτων ομάδων στην πόλη μας θα προσελκύσει εγκληματίες που θα απειλούν τους ίδιους τους μετανάστες και εμάς στη συνέχεια. Άρα μία απόφαση μετεγκατάστασης μεταναστών στην πόλη, σημαίνει υποχρεωτικά τον τριπλασιασμό των δυνάμεων ασφαλείας που την επιτηρούν.

γ) η Λ. Πηγής μπροστά από το Νοσοκομείο Φλέμινγκ αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα απ’ όπου περνάει και λεωφορείο. Θα χρειαστούν κονδύλια για συγκοινωνιακές παρεμβάσεις και αναμορφώσεις της οδού, αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα.

δ) όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων των ανηλίκων. Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;

ε) η πόλη μας στην περίπτωση μετεγκατάστασης μεταναστών θα χρειαστεί την παράλληλη ύπαρξη μίας ομάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη πανδημιών. Σίγουρα δεν θέλουμε η φυματίωση, η ευλογιά ή άλλες ασθένειες να εμφανιστούν στην πόλη μας.

στ) αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο. Σε ποιο σχολείο θα πάνε; Θα μαθαίνουν ποια γλώσσα; Ποια σχολικά θα τους μεταφέρουν; Σε ποιες σχολικές αίθουσες και σε ποιο σχολικό ωράριο; Όλοι όσοι είμαστε γονείς γνωρίζουμε ότι ένα σχολικό τμήμα μπορεί να απορροφήσει μόνο 3 έως 4 παιδία με μαθησιακές δυσκολίες. Αν ο αριθμός τους είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδία είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά.

ζ) οι ανήλικοι τρόφιμοι μετανάστες θα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι. Είμαστε έτοιμοι να τους παράσχουμε ειδικά γεύματα, τύπου «χαλάλ» (που αφορά σε ειδική διαδικασία σφαγής των ζώων και αποχή από το χοιρινό); Και τι θα γίνει με την ανάγκη τους να προσευχηθούν στον Αλλάχ; Και ποιος θα αναλάβει τη θρησκευτική τους κατήχηση; Και πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος; Θα πρέπει και εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχθούν την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

Με αυτές τις σκέψεις καταδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός και απλά κάποιοι θέλουν να μεταθέσουν το πρόβλημα στις δικές μας γειτονιές. Σε αυτό διαφωνούμε. Θα στηρίξουμε κι εμείς τις όποιες κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής. Και όποιος επιβουλεύεται την οικιακή μας ειρήνη, θα μας βρει απέναντι. Με σεβασμό και έντονο προβληματισμό».

Η νέα ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης λίγες ώρες αργότερα σε νέα της ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook έγραψε: «Για να προλάβουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες κάποιων κακοπροαίρετων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του ως τη μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας. Εμείς έχουμε μάθει οτιδήποτε γίνεται νόμος ή άλλη διοικητική απόφαση από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας, πόσο μάλλον αυτής που εμείς στηρίζουμε, να το αποδεχόμαστε, να σιωπούμε και να ζούμε με αυτό. Στα πλαίσια της διαβούλευσης, ζητούμε τα δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας και κατανόηση για τις ευαισθησίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας».

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντελής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ: «Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα "μόνο για Έλληνες"», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες».

«Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: "Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα";» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο».

«Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση