GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελόπουλος: Όλοι είναι φιλάνθρωποι με τα λεφτά των Ελλήνων, αρκεί ο πρόσφυγας να μην έρθει στο σπίτι τους - ΒΙΝΤΕΟ

Τη θέση του κόμματός του αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος...

Τη θέση του κόμματός του αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του για το νομοσχέδιο για το πολιτικό άσυλο, με τη φράση: «Στην αρχαία ελληνική γραμματεία υπάρχει η λέξη δημαγωγός -είναι αυτός που επικαλείται το συναίσθημα των ακροατών για να περάσει κάτι παράλογο».

«Τι λέτε εσείς;», συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κ. Βελόπουλος. «Να έρθουν όλοι της γης οι κατατρεγμένοι και οι αδικημένοι εδώ. Όλοι είναι φιλάνθρωποι με τα λεφτά των Ελλήνων. Όλοι, αρκεί ο πρόσφυγας να μην έρθει στο σπίτι τους. Λυπάστε όλους τους κατατρεγμένους της γης αλλά δεν σας άκουσα να λέτε κάτι για τους Έλληνες της Χειμάρρας που βιάζονται καθημερινά. Αλλά αυτοί είναι Έλληνες. Δεν μας απασχολεί τι θα πάθουν από τους Αλβανούς του Ράμα». Και επισήμανε ότι «η εισαγγελία των Τιράνων ασκεί δίωξη στην μητέρα του Κατσίφα» και «κανείς δεν μίλησε εδώ».

Όπως είπε ο κ. Βελόπουλος, αντί για τις λατινογενείς λέξεις ρατσισμός/ρατσιστής πρέπει να χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχες ελληνικές και εξήγησε ότι ξενοφοβικός δε είναι αυτός που φοβάται τον ξένο «αλλά αυτός που δεν τον θέλει». «Δεν θέλω τον ξένο δίπλα μου, όχι γιατί είναι ξένος αλλά γιατί είναι άγνωστος» είπε.

Στη συνέχεια, απηύθυνε το ερώτημα γιατί οι «λαθρομετανάστες» «δεν πάνε στο Κατάρ ή στην Σαουδική Αραβία που ρέει το χρήμα, αλλά έρχονται εδώ», ενώ «στο επιχείρημα ότι η Ευρώπη γερνάει δημογραφικά, πεθαίνουμε» απάντησε «αντί να δώσουμε κίνητρα για να γεννιούνται παιδιά, εμείς θα κάνουμε εισαγωγή;».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Βελοπουλος διερωτήθηκε «γιατί η Ελλάδα πρέπει να ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όταν οι χώρες του Βίζεγκραντ δεν ενσωματώνουν τίποτα». «Μόνο εμείς το κάνουμε. Μόνο οι Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε επίσης τη συζήτηση για το θέμα του πολυπολιτισμού σημειώνοντας ότι «η κ. Μέρκελ είπε ότι ο πολυπολιτισμός στη Γερμανία απέτυχε. Το ίδιο είπε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας».

Καταλήγοντας παρότρυνε «κλείστε τις ΜΚΟ που κάνουν νόμιμο δουλεμπόριο, και να δείτε πώς θα σταματήσουν να έρχονται εδώ» είπε πως «υπάρχει τουρκική ΜΚΟ στη Λέσβο» και προσέθεσε: «Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις. Τα ακατοίκητα νησιά είναι λύση. Δεν πας σε μια περιοχή να επιβάλεις πενταπλάσιους λαθρομετανάστες σε σχέση με τον πληθυσμό, όπως θέλετε να κάνετε στα Βρασνά. Αυτό είναι φασισμός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου λέγοντας ότι «σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επέμβαση των ΜΑΤ σε πανεπιστήμια θα γίνεται μετά τις 9 το βράδυ, εκτός Κυριακών, εορτών και αργιών…» και επισήμανε: «Μας έχει φάει η πολυνομία εδώ. Φτιάχνουμε νόμους, νόμους, και δεν γίνεται τίποτα. Ένας νόμος χρειάζεται για να λυθούν τα προβλήματα».

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «ενσωματώνουμε στο νομοσχέδιο τις οδηγίες επειδή υπάρχει ένας βασικός θεμελιακός κανόνας που είναι η ενσωμάτωση όλου του ενωσιακού δικαίου από την ημέρα που γίναμε μέλη της ΕΕ, μέχρι σήμερα», τόνισε: «Η Ευρώπη δεν είναι στατικό. Χθες ο κ. Ζιχόφερ, υπουργός της Γερμανίας, είχε συνομιλία με πέντε χώρες και ήδη προχωράνε στην επέκταση της συμφωνίας της Μάλτας για την κατανομή των βαρών».

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Βελόπουλου για το πανεπιστημιακό άσυλο και την αστυνομία, ο υπουργός ανέφερε: «Είπατε για την ΑΣΟΕΕ, μην διεκδικείτε επιχειρησιακούς ρόλους, ούτε εσείς ούτε εγώ. Εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας. Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά πότε θα το κάνει αυτό, πότε και πώς θα επιβάλει τη νομιμότητα. Να είστε βέβαιος ότι η νομιμότητα μέρα με τη μέρα επιβάλλεται και όλα τα πανεπιστήμια και όλοι οι χώροι της Αθήνας, όλα τα κέντρα των πόλεων θα καθαρίσουμε και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες. Είναι ο λόγος μου σε εσάς», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση