GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθησαν τέσσερις εφοπλιστές για καρτέλ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη τεσσάρων εφοπλιστών προχώρησαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα...

Στη σύλληψη τεσσάρων εφοπλιστών προχώρησαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι ιδιοκτήτες των ναυτιλιακών εταιρειών κατηγορούνται για αδικήματα σχετικά με δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες καθώς φέρονται να έχουν δημιουργήσει μια μονοπωλιακή «εταιρεία» για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών απ' όσα χρειάζονταν, ύστερα από χρηματισμό.

Συνολικά, η δικογραφία -που αριθμεί περί τις 2.000 σελίδες- περιλαμβάνει 19 άτομα, ανάμεσα των οποίων και λιμενάρχης αλλά και οδηγοί ρυμουλκών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται επίσης ότι εξαιτίας της δράσης του κυκλώματος, τα κέρδη του οποίου αποτιμώνται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με ταυτόχρονη διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χρεοκόπησε μία εφοπλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της σύλληψής τους από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας εφοπλιστής αντιστάθηκε σθεναρά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συλληφθέντες είναι σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμορία, δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση