GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο τσάρος και ο Ρασπούτιν του, άξιο θέατρο σκιών...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης   Ο τσάρος και ο Ρασπούτιν του, άξιο θέατρο σκιών.  Παρακολούθησα χτες με προσοχή την πρώτη απολογία το...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης  

Ο τσάρος και ο Ρασπούτιν του, άξιο θέατρο σκιών. 

Παρακολούθησα χτες με προσοχή την πρώτη απολογία του κ Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, καθώς και την ομιλία του κ Τσίπρα. Και κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξανθρωπιστεί ούτε κατ ελάχιστο όχι μόνο τα τελευταία 4,5 χρόνια που κυβερνούσε μία χώρα, αλλά ούτε και τους 3 μήνες που ο λαός τον έχει αφήσει εκτός νυμφώνος. Παραμένει ένας άξεστος, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εκστομίζει βρισιές και ψέματα κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Αυτά είναι τα επιχειρήματά του.

Άφριζε ο κ Τσίπρας χτες που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ήταν απόντες από τα έδρανα της κυβέρνησης. Και,παρ όλο που ήξερε, και του επισημάνθηκε, ότι αυτό γίνεται για να τιμηθεί το Σύνταγμα επιτέλους, και να μην είναι παρούσα η εκτελεστική εξουσία (η κυβέρνηση) σε μια διαδικασία που είναι καθαρά αρμοδιότητα της νομοθετικής (της Βουλής), παρίστανε χτες ότι αγνοούσε το Σύνταγμα (όπως έκανε και ο ίδιος στήν πράξη όταν παρέπεμπε 10 πολιτικούς του αντιπάλους) και πέταγε σε ακραίους τόνους τη λάσπη του, περί δειλών, ανάξιων, ψευτών, σκευωρών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συνωμοτούν κατά του κ Παπαγγελόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ! Οι κατ επάγγελμα συνωμότες, που στηρίζουν στη συνωμοσία όλη την ιδεολογία τους στη θεωρία και στήν πράξη, κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για συνωμότες!

Ένας άξιος απόγονος και συνεχιστής του Σιάντου, του Βλαντά και του Ιωαννίδη, των πιο αγράμματων και ανίκανων από αυτούς που ενοχοποίησαν έναν ολόκληρο λαό που δεν συμπαρατάχθηκε μαζί τους και τελικά τον αιματοκύλησαν. Ευτυχώς, ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν έχουν όπλα. Γιατί αν είχαν θα τα χρησιμοπούσαν. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν διαρκώς και χτές στη Βουλή, με την διχαστική και ακραία φρασεολογία της δεκαετίας του '40 και του '50 με αποκορύφωμα το alter ego του,τον κ Πολάκη, να απειλεί με "τρίτο γύρο"!

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον επιλέγει ο ένας στούς τρείς Έλληνες και μετανάστες που ψηφίζουν. Αυτό θέλει το ένα τρίτο των ψηφοφόρων: Βρισιές, διχασμό, βία και αίμα. Δείγμα πολιτισμού λαού. Να τους χαιρόμαστε.

Το αποκορύφωμα της αφρίζουσας ομιλίας Τσίπρα ήταν η ομολογία του ότι ΑΥΤΟΣ βρίσκεται πίσω από κάθε κίνηση του Παπαγγελόπουλου και η απαίτησή του να παραπεμφθεί κι αυτός στην Εξεταστική Επιτροπή! Εκ του ασφαλούς ο πραγματικά δειλός. Ο οποίος δεν είχε το σθένος να πεί ούτε ένα ΟΧΙ πουθενά στη διάρκεια της θητείας του, πετώντας στο σκουπιδοντενεκέ της δειλίας του και το ΟΧΙ του λαού το 2015.

Αυτός, λοιπόν, χτες καμώθηκε ότι θέλει την παραπομπή του, απειλώντας κι όλας ότι μια τέτοια θα ξεσήκωνε τη διεθνή σκηνή! Προφανώς, γιατί τον παραχαΙδεύουν εκεί έξω όλοι οι επικυρίαρχοι, που γυαλίζουν τον δουλικό πρόθυμο εφαρμοστή κάθε σχεδίου τους για να τον ξαναχρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Εναντίον της χώρας του φυσικά, όπως πρόθυμα έκανε μέχρι σήμερα.

Ο κ Τσίπρας, αν πραγματικά θέλει την παραπομπή του, δεν έχει παρά να συγκεντρώσει 30 υπογραφές του κόμματός του και την έχει. Αλλά τρέμει. Και προτιμάει να κατηγορεί τους αντιπάλους του για δειλία. Οι αντίπαλοί του απλώς τον χορεύουν όπως η γάτα το ποντίκι. Κι αυτό είναι που δεν αντέχει ο κακομαθημένος,που έχει συνηθίσει το παραχάιδεμα.

Η χυδαιότητα του πολιτικού αποδεικνύεται και από τη συνειδητή διαστροφή της πραγματικότητας που επιχείρησε χτες στη Βουλή. Ωρυόταν ότι το FBI μιλάει σε εκθέσεις του για ανάμιξη πολιτικών προσώπων, αποκρύπτοτας ότι η έκθεση του FBI απλώς αναφέρει όσα οι Έλληνες κουκουλοφόροι (και αποδεδειγμένα εκ των υστέρων στημένοι) μάρτυρες, που έστησε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, έχουν καταθέσει!

Αλλά, ο κ Τσίπρας δεν μας είπε το κυριότερο: Γιατί η κυβερνησή του έθαψε στα συρτάρια το μεγάλο φαρμακευτικό σκάνδαλο Novartis των δισ που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός, για το οποίο κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και δεν προχώρησε την υπόθεση; Τόσο πολύ τον ενδιαφέρει το δημόσιο χρήμα και η διαπλοκή των εταιριών με δημόσιους αξιωματούχους; Μήπως, ανάμεσα σ αυτούς είναι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

2. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ Παπαγγελόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ξεσκέπαζε και θα συνέτριβε τους σκευωρούς του και που θα έριχνε φώς στο σκοτάδι, αναλώθηκε σε μια απολύτως εισαγγελίστικη ομιλία, ανάμικτη με φτηνά αστεία, που δεν συνάδουν ούτε με τη σοβαρότητα της συζήτησης ούτε και με το αξίωμα, που είχε. Και τελικώς, δεν ξεσκέπασε κανέναν!

Η πρώτη απολογία του πρώην διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της ΕΥΠ (αν ήταν ανάποδα τα πράγματα "αρχιπράκτορα" θα τον ανέβαζε και θα τον κατεύαζε καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ) απέδειξε μόνο ότι ο πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός και πρώην ΕΥΠατζής, ξέρει άριστα να αποπειράται να σπιλώνει υπολήψεις και να λασπώνει ανθρώπους με υπονοούμενα επιπέδου της χειρότερης Κατίνας. Συγκεκριμένα:

Για επιχειρήματα χρησιμοποίησε στοιχεία από την προσωπική και επαγγελματική ζωή των ανώτατων δικαστών Ράικου και Αγγελή για να τους μειώσει σαν προσωπικότητες! Λάσπωσε τη νόμιμη εκλογή της κ Ράικου στη θέση της με το επιχείρημα ότι είχε ισχυρή μειοψηφία εναντίον της!! Αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της κατάθεσής της εναντίον του, με το επιχείρημα ότι ήταν οικογενειακοί φίλοι και έτρωγαν κι έπιναν μαζί στα σπίτια τους! Λάσπωσε την επαγγελματική θέση του κ Αγγελή με το επιχείρημα ότι μιλάει άσχημα στούς συναδέρφους του και ότι "ολο το δικαστικό σώμα ξέρει το ποιόν του"!!! Λάσπωσε τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά με το επιχείρημα ότι είχε μηνύσει τον πατέρα Μητσοτάκη για το Μακεδονικό και ότι μιλούσε και σ αυτόν με άσχημα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Απείλησε μάλιστα να αποκαλύψει και προσωπικούς διαλόγους που είχε με όλους αυτούς για να φανεί τι έλεγαν για... άλλους (και ο Σαμαράς για τον Μητσοτάκη), αλλά... δεν τους είπε γιατί "τους αναφέρει μεν, αλλά δεν θέλει να υπονοήσει τίποτε"!!!

Αυτό, ήταν το επίπεδο της πρώτης απολογίας Παπαγγελόπουλου. Για το οποίο δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο. Τι να περιμένεις από έναν δημόσιο λειτουργό που ενώ δεν δικαιούται να ξέρει μια δικογραφία αποφαίνεται δημοσίως ότι προκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους! Παντελής έλλειψη σοβαρότητας.

Όταν δεν έχεις συναίσθηση της σοβαρότητας, δεν την έχεις γενικώς. Κι αυτό αποδείχτηκε χτες από την πρώτη απολογία Παπαγγελόπουλου. Ο οποίος δεν μας είπε λέξη για τις επιλεκτικές και έως και παράνομες διαρροές κομματιών της δικογραφίας σε συγκεκριμένη εφημερίδα μονίμως, οι οποίες ενοχοποιούσαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία. Έγιναν από τους εισαγγελείς του; Από τον ίδιο; Απο το σύστημα Μαξίμου; Από τον φούφοτο;

Δεν μας είπε κουβέντα για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, που αποδείχτηκαν ασόβαροι και αφερέγγυοι και αλλολοαποκαλύφθηκαν σε μια διαδικασία κωμικοτραγική, που δεν περιποιεί τιμή για τη Δικαιοσύνη.

Δεν μας είπε κουβέντα για την ουσία των κατηγοριών εναντίον του από τους δύο ανώτατους εισαγγελείς, ότι είχε στήσει σύστημα δικαστικό γύρω του για να εκτελεί πολιτικά συμβόλαια σαν τη Novartis. Παρά, σαν εισαγγελέας, προσπάθησε να αποδείξει αράδα αράδα ότι οι κατηγορίες τους είναι έωλες και ότι κινούνται από πολιτικά χέρια. Χωρίς να εξηγεί ποιά πολιτικά χέρια κατεδάφιζαν μία πρός μια τις κατηγορίες κατά των πολιτικών, αφού είχαν ήδη σπιλωθεί. Γιατί και οι δικαστές έχουν το φόβο της Δικαιοσύνης.

Ο κ Παπαγγελόπουλος μίλησε χτες σαν εισαγγελέας και ταυτόχρονα σαν κουτσομπόλα της γειτονιάς. Ιδιότητα που δεν συνάδει ούτε με το εισαγγελικό του λειτούργημα ούτε με το υπουργικό του. Συνάδει, όμως, με τον συγχρωτισμό του με τον κ Τσίπρα και το ρυπαρό πολιτικό συνάφι του.

Στο μεταξύ, επί χρόνια το πραγματικό σκάνδαλο Novartis μένει ανεξιχνίαστο και δεν έχει πάει στο εδώλιο ούτε ένας από τους γιατρούς, τα στελέχη της εταιρίας και τους δημόσιους υπάλληλους που δωροδοκούσαν και δωροδοκούνταν. Γιατί, είπαμε: Εδώ δεν είναι κράτος των πολιτών. Είναι των πωλητών. Προϊόντων και ιδεολογιών.








--


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση