GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκεί κτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού & του "ΟΧΙ"... Ακούνε οι εθνοκτόνοι των Αθηνών;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία)... Το "ΟΧΙ" του λαού στο φασισμό... 100 χρόνια Ελ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία)...
Το "ΟΧΙ" του λαού στο φασισμό...
100 χρόνια Ελληνική Κοινότητα της Δαμασκού...
Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Σημαία
για τη Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας"!
Για αυτή τη σημαία δεν υψώθηκε ΚΑΜΙΑ αλληλεγγύη στα
εννέα χρόνια σκληρής ιμπεριαλιστικής επίθεσης
από τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης.
Εννέα χρόνια δολοφονικού εμπάργκο και διακοπή διπλωματικών σχέσεων
από τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις Κουίσλιγκ των Αθηνών.
Εννέα χρόνια ούτε μια υποκριτική επιστολή συμπάθειας από τον Αρχοντώνη
και τον Λιάπη...προς τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας,
ντροπιάζοντας τα ράσα τους για τα Νατοϊκά αργύρια...
Σήμερα η Ελληνική Σημαία δίπλα σ' αυτή της Συρίας
των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι απέναντι εχθρός,
η επίσημη Ελλάδα των υποταγμένων δουλικών του 4ου Ράιχ!
,

Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων
με τη Συρία
Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

Χαφέζ Αλ Άσαντ: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!


Το Πατριαρχείο που φυλάει Θερμοπύλες στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό -δεν υπέκυψε στις πιέσεις και τις προσκλήσεις "φιλίας" του Ερντογάν να μεταφέρει την έδρα από τη Δαμασκό στην κατεχόμενη από την Τουρκία ιστορική έδρα της Αντιοχείας-, γνωστό ως Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και με πλήρη εκκλησιαστική ονομασία "Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας, Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής", 3ο τρίτο τη τάξει στην Ορθοδοξία μετά από αυτό υπό ομηρεία της Κωνσταντινούπολης κι εκείνο της Αλεξανδρείας, ενημερώνει με σχετικό φωτογραφικό υλικό... μην υπάρχει κάποιος αφελής πως θα είναι είδηση των ΜΜΕ και της αργυρώνητης δημοσιογραφικής αγυρτείας:

«Τα εκατό χρόνια παρουσίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Δαμασκό και η Εθνική Γιορτή του "ΟΧΙ".
Με τη ευλογία και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ί, γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα στη Δαμασκό την Εθνική Γιορτή του ΟΧΙ, η οποία συμπίπτει φέτος με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού.
Στη εκδήλωση παρόντες ήταν και τίμησαν: η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Rima Qadiri, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Habib Saloumi, η Βουλευτής κα. Amira Στεφάνου, οι Σύροι πρόξενοι George Qatini, Ayoub Hanna, Hazem Daniel, τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και πολλοί άλλοι από τους κατοίκους της Δαμασκού.
Μετά τη Δοξολογία, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος στο εκκλησίασμα μιλώντας περί της ισχυρές και ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κράτη, Συρία και Ελλάδα, από την μία, και το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας με τη Εκκλησία της Ελλάδος από την άλλη. Όπως και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.
Εν Δαμασκώ 27- 10- 2019»

Ο Πατριάρχης είναι σεμνός κι ευγενής... άνθρωπος του θεού και μπορεί ν' αποβάλλει κάθε πικρία... εμείς όχι... δεν ξεχνάμε!
Δεν ξεχνάμε τον υποκριτή Παυλόπουλο! Οκτώβρης 2015... O κ. Παυλόπουλος "υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιόχειας" και μιλούσε για "ειρήνη"... Έχει αμνησία ή μας δουλεύει ψιλό γαζί; Υποκρισία... Κύριε Παυλόπουλε... ξεχνάς ότι: Η Ελλάδα, της οποίας είσαι πρόεδρος Δημοκρατίας, έχει επιβάλλει φονικό εμπάργκο στον λαό της Συρίας; Η Ελλάδα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα και με χυδαίο, φασιστική πρακτική, έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τη Συρία, κι έγινε με την ευχή -την πιο προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά μια δημοκρατικής χώρας με νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και πρόεδρο, με την πιο αισχρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου: Ελπίζουμε να φύγει ο Άσαντ και το δικτατορικό αιμοσταγές καθεστώς... "Ευχή" Αβραμόπουλου και στην ίδια γραμμή Βενιζέλος-Κοτζιάς! [Βλέπε σε: Ο Π. Παυλόπουλος ζει στην Ελλάδα ή στο Βερολίνο;].
Δεν ξεχνάμε το Μαρτύριο του αδελφού λαού της Συρίας και μαζί τους των Ελληνορθόδοξων που ποτέ δεν σκέφθηκαν ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος στα εννέα (9) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης:
* Φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών! Δεν θα γεννηθεί στην Ελλάδα
Όχι μόνον οι ταγοί, αλλά και κανένας επίσκοπος δεν τόλμησε να εναντιωθεί στη Νατοϊκή πολιτική που άσκησαν βεβηλώνοντας την Ορθοδοξία ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος.
Δεν ξεχνάμε πως έκλεισαν μάτια κι αυτιά για να μην στεναχωρήσουν το 4ο Ράιχ και να μην μειωθούν τα κονδύλια για τους "μετανάστες", αλλά στηρίζουν το σχίσμα στην Ορθοδοξία για να στηρίξουν το νεοναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία. Πως να ξεχάσουμε την ΕΝΟΧΗ σιωπή τους στο μήνυμα των τριών Πατριαρχών, ένα μήνυμα ελπίδας πως ακόμη υπάρχουν Παπαφλέσσες κι όχι μόνον έμποροι κι επιχειρηματίες ιεράρχες [Βλέπε σε: Τρεις Πατριάρχες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές!].
Πως μπορεί κάποιος να ξεχάσει; [Βλέπε σε: Κατρούγκαλος, Αρχοντώνης, Ιερώνυμος... σιωπούν ένοχα!].

Πως να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας;
17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες! 20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία! 29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία 11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες! 28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας
«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να...
λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Pier Paolo Pasolini













Οι εθνοκτόνοι κυβερνήτες, χαμηλόβαθμοι τραπεζοϋπάλληλοι των Βρυξελλών, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, όπως κι οι ιεράρχες που δεν τιμούν τα ράσα τους... θ' απαντήσουν οι λαοί και θα πληρώσουν με τον χαρακτηρισμό των δωσίλογων στην ιστορία της Πατρίδας μας.
«Κάθεται ο Αγάς της λυκόβρυσης στο μπαλκόνι του
απάνω από την πλατεία του χωριού,
καπνίζει το τσιμπούκι του και πίνει ρακή...
...απάνω σε βελουδένιο μαξιλάρι, ένα
όμορφο στρουμπουλό τουρκόπουλο,*
του ανάβει κάθε τόσο το τσιμπούκι και
του γεμίζει ακατάπαυτα την κούπα του ρακή»
Νίκος Καζαντζάκης, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»
* Όπου "όμορφο στρουμπουλό τουρκόπουλο", δηλαδή γιουσουφάκι,
μπορούμε να φανταστούμε την ιεραρχία της εκκλησίας
και τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων.
** γιουσουφάκι: Νεαρό αγόρι (συνήθως σε προεφηβική ή
πρώιμη εφηβική ηλικία) στην υπηρεσία οθωμανού αξιωματούχου,
 το οποίο, εκτός από εργασία, προσέφερε και

σεξουαλικές απολαύσεις στο αφεντικό του...]

Η ανακοίνωση του Απροσκήνυτου Πατριαρχείου Αντιοχείας:
لذكرى المئوية لتأسيس الجالية اليونانية في دمشق والعيد الوطني "كلا" (ΟΧΙ).
ببركة وحضور صاحب الغبطة يوحنا العاشر، بطريرك أنطاكية وسائر المشرق، أحيت الجالية اليونانية في دمشق ذكرى العيد الوطني "كلا" (ΟΧΙ)، والذي يصادف احتفالها بذكرى مرور مئة عام على تأسيسها، وذلك بحضور السيدة ريمه قادري وزير الشؤون الاجتماعية والعمل، ورئيس الجمعية السيد حبيب صالومي، والسيدة أميرة ستيفانو عضو مجلس الشعب، وكل من القناصلة جورج قطيني، وأيوب حنا وحازم دانيال، مع حشد غفير من أبناء الجالية اليونانية وغيرهم من أبناء مدينة دمشق.
ابتدأ الاحتفال بصلاة الشكر التي أقيمت في كنيسة الصليب المقدس برئاسة غبطته الذي عبر من خلال كلمته عن العلاقات الوطيدة التاريخية التي بين البلدين من جهة وبين بطريركية أنطاكية والكنيسة اليونانية من جهة أخرى، مُعيداً الجالية بعيدهاا لوطني هذا ومباركاً لها باحتفالية المئة العام، متمنياً لأعضائها دوام الاستمرار والتقدم.
بعد ذلك انتقل الجميع الى قاعة الكنيسة حيث ألقيت كلامات الترحيب والتهنئة الخاصة بالمناسبة.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση