GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοβουλία Κόντε για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Παρέμβαση στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, επιχειρεί ο Ιταλός Πρωθυπουργός. Σε δηλ...

Παρέμβαση στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, επιχειρεί ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο Τζουζέπε Κόντε ανέφερε πως η Ρώμη θα προτείνει την επανέναρξη των συνομιλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διεύρυνση της Ένωσης, ώστε να περιλάβει την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως μετά η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες συζητήσεις επί του θέματος θα γίνουν τον Μάιο του 2020.

Επιπλέον, ο Τζουζέπε Κόντε χαρακτήρισε ως “ιστορικό λάθος” την απόφαση των ηγετών της ΕΕ να μπλοκάρουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση