GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΩΡΑ» της κυβέρνησης σε καναλάρχες με νυχτερινή τροπολογία!

Με «νυχτερινή» τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσφέρει δύο «δώρα» σε καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ: Τους απαλλάσσει...

Με «νυχτερινή» τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσφέρει δύο «δώρα» σε καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ: Τους απαλλάσσει από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες και καταργεί την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των εταιρειών τους.
Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, κατήγγειλε ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη υπέρ των καναλαρχών και ζήτησε την άμεση απόσυρσή της.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κάτσης διατύπωσε το ερώτημα αν η ρύθμιση έχει σκοπό «να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ, ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού» και «μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής». Εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η διάταξη είναι «φωτογραφική» για να εξυπηρετηθεί ο κ. Μαρινάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κάτση έχει ως εξής:
«Ο κ. Γεωργιάδης στο «Αναπτυξιακό» Πολυνομοσχέδιο με τον ευφάνταστο τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» τροποποιεί τον ν.4339/2015 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες. Με το εμβόλιμο άρθρο 158 που δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση, μορφές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ εξαιρούνται από την υποχρεωτική ονομαστικοποίηση μετοχών που προβλέπει ο ν.4339/2015, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από τη Νέα Δημοκρατία. Με αυτό τον τρόπο εξαιρεί ιδιοκτήτες και μετόχους καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών, εταιριών διανομής, καθώς και εκδοτών, από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.
Το ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση είναι πού αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια: Μήπως στοχεύει να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού; Μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής; Μήπως λύνει τα χέρια στους καναλάρχες ώστε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ΜΜΕ, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εταιρείες που δεν γνωρίζουμε τη μετοχική τους σύνθεση και με χρήματα αδιαφανούς προέλευσης;
Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης ξεπληρώνουν γραμμάτια στα ΜΜΕ και τη διαπλοκή που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθουν στην εξουσία, νομοθετώντας κατά παραγγελία τους. Πίσω από τις διατάξεις… κρύβεται ο «Κουμπάρος».
Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία το καθεστώς αδιαφάνειας και ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, στο οποίο μόνο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει τάξη.
Τους καλούμε άμεσα να αποσύρουν τη διάταξη που στρέφεται κατάφωρα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση