GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση Κούρδων αιχμαλώτων - ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ

Σύροι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία εκτέλεσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον δύο Κούρδους αιχμαλώτους, το Σάββατο, ο ένας εκ των ο...

Σύροι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία εκτέλεσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον δύο Κούρδους αιχμαλώτους, το Σάββατο, ο ένας εκ των οποίων ήταν πεσμένος στο έδαφος και με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.

Στο βίντεο που δημοσιεύουν οι New York Times καταγράφεται η μία εκτέλεση. Δύο Σύροι Άραβες μαχητές πυροβολούν εξ επαφής έναν άνδρα, ο οποίος έχει και τα δύο του χέρια δεμένα. Η εκτέλεση γίνεται υπό τις ιαχές των υπολοίπων Σύρων μαχητών που φωνάζουν “Ο Θεός είναι μεγάλος!”.

Ο δεύτερος αιχμάλωτος, που εκτελέστηκε, φαίνεται στο βίντεο να είναι ζωντανός και να φοράει μία στρατιωτική στολή, ωστόσο, λείπει από την ανάρτηση που έκαναν αργότερα στα social media οι Σύροι για τους αιχμαλώτους τους. “Ο τύπος με τη στρατιωτική περιβολή εξουδετερώθηκε” έγραψε ο Al-Harith Rabah, ένας ακτιβιστής που ακολουθεί τους Άραβες μαχητές και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Η εκτέλεση των δύο Κούρδων αιχμαλώτων από Άραβες μαχητές -ένα πιθανόν έγκλημα πολέμου- αποτελεί μία ένδειξη του εθνικού μίσους που έχει πυροδοτηθεί, στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή, σχολιάζουν οι ΝΥΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση