GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινές κάθειρξης σε ηγέτες της Καταλονίας – «Μάχες» αστυνομικών με διαδηλωτές στη Βαρκελώνη - Το μήνυμα της Μπαρτσελόνα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εννέα αξιωματούχοι της Καταλονίας καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για τ...

Εννέα αξιωματούχοι της Καταλονίας καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στο δημοψήφισμα σχετικά με την Ανεξαρτησία της Καταλονίας το 2017. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι αξιωματούχοι ήταν για στάση και κατάχρηση και δημόσιων πόρων.

Παράλληλα, η ισπανική Δικαιοσύνη εξέδωσε νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο επικεφαλής της ισπανικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ, κάλεσε για ένα «νέο στάδιο» στην Καταλονία στη βάση του διαλόγου. «Τώρα που ανακοινώθηκε η ποινή, ένα νέο στάδιο ξεκινά» κατά το οποίο «ο σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από την αποκατάσταση της συνύπαρξης στην Καταλονία», ανέφερε ο Σάντσεθ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης είπε απευθυνόμενος στην αυτονομιστική περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας ότι η κυβέρνησή του είναι «διατεθειμένη να συμβάλει στον διάλογο στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας».

«Το ναυάγιο ενός πολιτικού σχεδίου που απέτυχε επιβεβαιώθηκε σήμερα», είπε ακόμη ο Σάντσεθ, καταγγέλλοντας το «ρήγμα» που άφησε στην Καταλονία η απόπειρα ανεξαρτητοποίησής της. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» και «κανείς δεν δικάζεται για τις ιδέες του», πρόσθεσε.

MAJOR BREAKING: Police attacking protesters who are trying to occupy Barcelona's airport. pic.twitter.com/VWmMQ1XAwc

— Catalans for Yes 🎗 (@CatalansForYes) October 14, 2019
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών χιλιάδες Καταλανοί βγήκαν στους δρόμους με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με σκοπό να το αποκλείσουν. Εκεί, όπως φαίνεται, στο βίντεο σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που θέλησαν να τους εμποδίσουν.

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε εντολή να διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, τρένων και μετρό που οδηγούν στο αεροδρόμιο.

BREAKING: The high-speed train line between France and Spain has been blocked. pic.twitter.com/54REQGjdKv

— Catalans for Yes 🎗 (@CatalansForYes) October 14, 2019

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε σχετικά με τις σημερινές αποφάσεις της ισπανικής Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως «η φυλάκιση δεν είναι λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση