GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα απωθεί μετανάστες - Έχουμε ντοκουμέντα

Εμμένει στην προκλητική ρητορική η Άγκυρα, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να κατηγορεί την Ελλάδα ότι απωθεί μετανάστες και να ισχυρίζεται, μάλιστα ...

Εμμένει στην προκλητική ρητορική η Άγκυρα, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να κατηγορεί την Ελλάδα ότι απωθεί μετανάστες και να ισχυρίζεται, μάλιστα ότι Έλληνες αξιωματούχοι κακομεταχειρίζονται και χτυπούν μετανάστες.
“Αν και η Ελλάδα αρνείται ότι οι παράνομοι μετανάστες ωθούνται στη χώρα μας από τις ελληνικές αρχές, η απόρριψη των παράνομων μεταναστών που απομακρύνονται από Έλληνες αξιωματούχους στα σύνορά μας συνεχίζεται και στην θάλασσα και στην ξηρά. Το 2018, 11.867 παράνομοι μετανάστες απωθήθηκαν στη χώρα μας από την Ελλάδα και τους πρώτους 10 μήνες του 2019 άλλοι 25.404 . Από συνεντεύξεις με τους μετανάστες διαπιστώθηκε ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατέσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, υποβλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε κακή μεταχείριση, χτυπήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις και απωθήθηκαν στα σύνορά μας συνοδευόμενα από Έλληνες αξιωματούχους. Έχουμε όλα τα είδη ντοκουμέντων, φωτογραφιών, εγγράφων και δηλώσεων απωθημένων ατόμων σχετικά με τις πρακτικές των Ελλήνων αξιωματούχων”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, “οι δραστηριότητες της Ελλάδας για την απόρριψη που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο καταγράφονται και στις εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να αναστείλει και να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες απέλασης, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. Δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αρνούνται τις απωθήσεις που είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο, όπως καθορίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και από το Συμβούλιο της Ευρώπης”.
Καταλήγει, δε, καλώντας την νέα ελληνική κυβέρνηση “να εργαστεί για τη διόρθωση αυτής της πολιτικής, αντί να αρνείται τις απωθήσεις που είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου κι έχουν διαπιστωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση