GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς έφθασαν οι Αρχές στα ίχνη του δολοφόνου του Σαμιώτη ήρωα πολέμου - ΒΙΝΤΕΟ

Έπειτα από τρία χρόνια ομολόγησε τη δολοφονία ενός Σαμιώτη ήρωα πολέμου ο ύποπτος μάρτυρας τον οποίο ανέδειξε η έρευνα της Αγγελικής ...

Έπειτα από τρία χρόνια ομολόγησε τη δολοφονία ενός Σαμιώτη ήρωα πολέμου ο ύποπτος μάρτυρας τον οποίο ανέδειξε η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη, ο οποίος συνελήφθη και υπέδειξε το σημείο που έθαψε το θύμα του.

Από τις 10 Νοεμβρίου του 2016, ο εύπορος Μιχάλης Σαρικλής που κατοικούσε στον Κέδρο της Σάμου, θεωρείτο αγνοούμενος, ενώ οι γιοι του δεν πίστεψαν στιγμή τα σενάρια πως ο πατέρας τους είχε φύγει από το νησί.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, καθώς ερευνούσαν την υπόθεση τα περισσότερα στοιχεία "φωτογράφιζαν" την εμπλοκή του στενού του φίλου που τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό. Ο ρεπόρτερ του "Tούνελ" βρέθηκε στη Σάμο και αφού συνομίλησε μαζί του, εντόπισε τις αντιφάσεις του.

Από την έρευνα που είχε προηγηθεί είχε προκύψει πως ο ίδιος είχε συνεχή επαφή με τον ήρωα πολέμου και φρόντιζε για την προμήθεια και λήψη των φαρμάκων του. Ήταν εκείνος που λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση, μπήκε με την αστυνομία στο σπίτι του Σαρικλή και όπως είπε τα βρήκαν όλα "νορμάλ".

Ο κατηγορούμενος πλέον για τη δολοφονία του ηλικιωμένου Σαμιώτη αρχικά δίστασε να μιλήσει στον ρεπόρτερ της εκπομπής για τον καλό του φίλο, αναφέροντας πως ο Σαρικλής είχε σχέσεις με Βουλγάρες και πως πριν χαθεί του είχε πει πως θα πήγαινε στην Αθήνα. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κάποιος να του είχε "κάνει ζημιά".

Ο ίδιος δεν απάντησε με σαφήνεια όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πότε είδε τον Σαρικλή για τελευταία φορά. Προσπαθώντας να αποφύγει στοχευμένες ερωτήσεις, ανέφερε πως πίστευε πως ήταν στην Αθήνα γιατί έψαχνε για ένα καλό γηροκομείο για να μείνει.

 Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το μυστικό της εξαφάνισης του Σαρικλή κρυβόταν στο νησί και πως κάποιος του είχε κάνει κακό. Η ειρωνεία είναι ότι παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να μιλήσει .

Ο δράστης για χρόνια κατοικούσε στον Καναδά πριν μείνει μόνιμα στη Σάμο. Οι κινήσεις του και η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είχαν προκαλέσει ανασφάλεια στο θύμα και για τον λόγο αυτό ζήτησε να μάθει πληροφορίες από έναν συγγενή του που μένει στον Καναδά και τον γνώριζε. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο ξάδελφος του θύματος Γιάννης Τσοπαναριάς ανέφερε σχετικά: «Ο Μιχάλης με κάλεσε στο τηλέφωνο πέντε μέρες πριν δολοφονηθεί. Ζήτησε πληροφορίες για τον άνθρωπο που τον βοηθούσε και μπαινόβγαινε στο σπίτι του. Του είπα πως επρόκειτο για απατεώνα και τον παρότρυνα να απομακρυνθεί από αυτόν γιατί τον γνώριζα όσο έμενε στον Καναδά. Του είπα ακόμα να ζητήσει πίσω τα αντικλείδια του σπιτιού του που του είχε δώσει. Δυστυχώς δεν με είχε ρωτήσει νωρίτερα. Πέντε μέρες αργότερα, άλλος συγγενής με ενημέρωσε πως ο ξάδελφος μου εξαφανίστηκε. Σήμερα έμαθα πως τελικά τον δολοφόνησαν».

Όταν ο άνδρας εξαφανίστηκε ξαφνικά, στις 16 Νοεμβρίου 2016, ανήσυχος ο ανιψιός του πήγε να ρωτήσει τον φερόμενο φίλο του σχετικά. Εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας του πως ο Σαρικλής είχε πάει να ψάξει για γηροκομείο στην Αθήνα ή βρισκόταν στη Βουλγαρία με μια φίλη του.

Μάλιστα, του είπε πως ούτε ο ίδιος μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά γιατί είχε απενεργοποιήσει τα τηλέφωνά του, αλλά τον διαβεβαίωσε πως ήταν καλά στην υγεία του. Τα λεγόμενά του δεν έπεισαν τον ανιψιό που στη συνέχεια πήγε στο σπίτι. Εκεί παρατήρησε πως ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό, το αυτοκίνητο του ξεκλείδωτο και η ταυτότητα του μέσα σ’ αυτό. Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σπίτι του θύματος κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν με τέτοιο τρόπο αφημένα στον χώρο, που δημιούργησαν πολλά ερωτήματα στον γιο του Νίκο που γνώριζε καλά τις συνήθειες του πατέρα του.

Ο Μιχάλης Σαρικλής είχε ακίνητη περιουσία, ένα σεβαστό ποσό στην τράπεζα ενώ στο σπίτι του έκρυβε μετρητά και χρυσές λίρες. Συνήθιζε να δανείζει χρήματα και το ίδιο είχε συμβεί λίγο πριν χαθεί με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του.

Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν τα μετρητά, οι λίρες αλλά και το σημειωματάριο όπου έγραφε σε ποιον και τι ποσό δάνειζε. Ο γιος του δεν πίστεψε ποτέ ότι έφυγε μόνος του καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν η ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας του και τα τραπεζικά του έγγραφα.

Ο γιος του θύματος περιέγραψε στον δημοσιογράφο του "Τούνελ" τις μνήμες του από την πλούσια δράση του πατέρα του στον πόλεμο και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα, για τις οποίες είχε παρασημοφορηθεί. Οι κατακτητές είχαν σκοτώσει τη μητέρα του και ο Σαρικλής στα 17 του δεν δίσταζε ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του να ανατινάζει γέφυρες και τρένα για να αποτρέψει τον εχθρό.

Μετά την παρουσία της εκπομπής στο νησί, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου το συγκεκριμένο άτομο κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει στην Ασφάλεια της Σάμου και έπειτα από πολύωρη ανάκριση, έσπασε και ομολόγησε την πράξη του. Το κίνητρο φαίνεται πως ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα, αφού ο τελευταίος του είχε δανείσει ένα μεγάλο ποσό, το οποίο απαιτούσε να πάρει πίσω. Στις 11 Νοεμβρίου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαν οι δύο άντρες έξω από το σπίτι του Σαρικλή , ο δράστης τον χτύπησε όπως ισχυρίστηκε με τα χέρια του στο κεφάλι και ο ηλικιωμένος σωριάστηκε νεκρός.

Έξω από το σπίτι του θύματος είχε βρεθεί μία τεχνητή οδοντοστοιχία κάτω γνάθου αλλά από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν είχε εντοπιστεί επαρκές γενετικό υλικό. Το στοιχείο όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό ν’ ανοίξει τον δρόμο για να ερευνηθεί η δολοφονία του.

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως μετέφερε με το όχημα του το πτώμα του βετεράνου Σαμιώτη σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας στο Κοκκάρι και το κάλυψε με κλαδιά.

Υπέδειξε το σημείο, όπου εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για εξέταση. Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σε βάρος του «φίλου» του Σαρικλή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση