GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος εντόπισε το κρησφύγετο του Μπαγκντάντι; Τι υποστηρίζουν Ιράκ και Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Από τη μία το Ιράκ και από την άλλη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υποστηρίζουν ότι οι δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών ήταν εκεί...

Από τη μία το Ιράκ και από την άλλη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υποστηρίζουν ότι οι δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών ήταν εκείνες που εντόπισαν το κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές.

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε πως η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν εκείνη που εντόπισε πού κρυβόταν ο Αλ-Μπαγκντάντι.

«Έπειτα από διαρκή παρακολούθηση και τον σχηματισμό μιας εξειδικευμένης δύναμης κρούσης σε διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου, η ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενεργώντας με ακριβείς πληροφορίες στάθηκε ικανή να εντοπίσει το άντρο στο οποίο κρυβόταν στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ ο αρχηγός των τρομοκρατών του Νταές Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και αυτοί που ήταν μαζί του», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Το ίδιο υποστηρίζουν, όμως και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, επικεφαλής των οποίων είναι οι Κούρδοι.

Όπως ανακοίνωσαν, η επιχείρηση, στην οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους έλαβε χώρα αφού οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF εντόπισαν τη θέση του.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι δυνάμεις του θα εντείνουν τώρα τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και τις προσπάθειες να εντοπίσουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εν υπνώσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία ευθύνεται για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του Μπαγκντάντι καθυστέρησε περισσότερο από έναν μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση