GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "καθηγητής" στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους μετά την εξόντωση του Μπαγκντάντι - Ποιο είναι το νέο πρόσωπο του τρόμου - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, διάδοχός του στην κεφαλή της τρομοκρατικής οργάνωσης χρ...

Μετά την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, διάδοχός του στην κεφαλή της τρομοκρατικής οργάνωσης χρίσθηκε ο Χατζί Αμπντουλάχ αλ Αφάρι, με το ψευδώνυμο Αμπντουλάχ Καρντάς.

Φαίνεται πως είναι Τουρκμένιος/Τουρκομάνος από το Τελαφάρ, περιφέρεια του βορειοδυτικού Ιράκ. Οι Τουρκμένιοι είναι τουρκικό φύλο εγκατεστημένο κυρίως στα κράτη της Κεντρικής Ασίας Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, και στο βορειοανατολικό Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και τον Βόρειο Καύκασο.

Σύμφωνα με το Newsweek, το ISIS όρισε νέο ηγέτη έναν από τους δελφίνους του Μπαγκντάντι.

Όπως έγινε γνωστό από το κουρδικό site Rudaw, ο Καρντές ή Καρντάς ήταν αξιωματικός του στρατού κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Σαντάμ Χουσεΐν. Συνελήφθη με τον Μπαγκντάντι στην Μπάσρα το 2003, για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα. Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι άλλα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης θα μοιραστούν μαζί του τη στρατηγική του για το μέλλον του ISIS.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα στο Newsweek, ο Μπαγκντάντι ήταν μια μαριονέτα, δεν λάμβανε μέρος σε επιχειρήσεις. Το μόνο που έκανε ήταν να λέει "ναι" ή "όχι". Ο Καρνές ή Καρντάς θεωρείται αδίστακτος, φέρει το παρατσούκλι "καθηγητής" ενώ ήταν έμπιστος του πρώην υπαρχηγού του Μπακγκντάντι, Αμπού Αλάα αλ Άφρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή το ξημέρωμα της Κυριακής, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε όλες τις λεπτομέρειες της εξόντωσής του. Μαζί του σκοτώθηκαν δύο σύζυγοι και τρία παιδιά του ενώ κοντά του ήταν και προσωπικός του σωματοφύλακας.

«Ήταν ένας αρρωστημένος άνθρωπος και τώρα έφυγε», υπογράμμισε ότι Αμερικανός πρόεδρος. «Πέθανε σαν σκυλί και σαν δειλός», σημείωσε ο Τραμπ και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση