GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καμπάνες" για παρεμπόριο σε πανηγύρια

Πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ επιβλήθηκαν έπειτα από ελέγχους σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε εμποροπαν...

Πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ επιβλήθηκαν έπειτα από ελέγχους σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις κοντά σε εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι οργανώθηκαν υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιείται με ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πανόρμου (Δήμου Αθηναίων), σε συνεργασία των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την Ελληνική Αστυνομία, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκαν 80 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, καθώς και ενδείξεων σε προς πώληση προϊόντα, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής (ομώνυμου δήμου Αγίου Δημητρίου), σε συνεργασία των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την Ελληνική Αστυνομία, και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν 52 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις του νόμου 4497/2017 (νόμος για το υπαίθριο εμπόριο) και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης συνολικού ύψους 4.500 ευρώ.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους και την Εγνατία, σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν 32 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια ειδών παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας συνολικού ύψους 800 ευρώ, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση