GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ - Τι συζήτησαν

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε...

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν συγκεκριμένα για το Brexit και τις συνέπειες μιας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και για τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Ειδικά ως προς το τελευταίο ζήτημα, δόθηκε έμφαση σε δύο πτυχές: Την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζουν, παράλληλα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση