GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συριακό Παρατηρητήριο: Ρωσικές δυνάμεις έφτασαν έξω από το Κομπάνι

Πληροφορίες που θέλουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού να έχουν διασχίσει τον Ευφράτη ποταμό, στη βόρεια Συρία, και να βρίσκονται έξω απ...

Πληροφορίες που θέλουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού να έχουν διασχίσει τον Ευφράτη ποταμό, στη βόρεια Συρία, και να βρίσκονται έξω από την πόλη Κομπάνι, μετέδωσε με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ώθησαν προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στο Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, αλλά και στην πόλη Ράκα.

Αξιωματούχος των SDF που ρωτήθηκε για την είδηση δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για μια τέτοια ρωσική προέλαση.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγο μέρες μετά τη συμφωνία που σύναψαν οι κουρδικές δυνάμεις με την συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση