GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ για επιχείρηση στη Συρία: Τούρκοι και Κούρδοι πρέπει να επιλύσουν την κατάσταση

Της απόφασης της κυβέρνησής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία υπεραμύνθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θέ...

Της απόφασης της κυβέρνησής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία υπεραμύνθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θέλει να αφήσει όσους εμπλέκονται στη σύγκρουση αυτή την ευθύνη να «επιλύσουν την κατάσταση» οι ίδιοι, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του για αποδέσμευση από την περιοχή.
«Η Τουρκία, η Ευρώπη, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει τώρα να επιλύσουν την κατάσταση και να δουν τι θέλουν να κάνουν με τους συλληφθέντες μαχητές του ISIS στη 'γειτονιά' τους. Μισούν όλοι το ISIS, είναι εχθροί για χρόνια. Είμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συντρίψουμε και πάλι το ISIS αν έλθουν οπουδήποτε κοντά μας!» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος σε μία από τις πολλές αναρτήσεις που έκανε σχετικά με το θέμα μετά την πρώτη αντίδραση αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη βόρεια Σύρια, ανοίγοντας τον δρόμο για μια τουρκική στρατιωτική επίθεση εναντίον των Κούρδων.
«Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, αλλά τους καταβλήθηκαν τεράστια ποσά και εξοπλισμός για να το κάνουν. Πολεμούν εναντίον της Τουρκίας δεκαετίες τώρα», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά τουίτ. Περίμενα σχεδόν 3 χρόνια, αλλά είναι καιρός για εμάς να βγούμε από αυτούς τους γελοίους Ατελείωτους Πολέμους, πολλοί από τους οποίους είναι ανάμεσα σε φυλές, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα. ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ», εξήγησε ο μεγιστάνας ενώ αναφερόμενος στους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που κρατούνται από τους Κούρδους, εξήγησε πως η Ευρώπη είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να «τους κρατήσουμε». Είπα : 'ΟΧΙ, σας κάναμε μεγάλη χάρη και τώρα θέλετε εμείς να τους κρατήσουμε σε φυλακές των ΗΠΑ με τεράστιο κόστος. Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε'», έγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση