GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαρούλια: Πολιτική η δίωξή μου - Δεν ξέρω αν θεωρούμαι μέλος της Χρυσής Αυγής

Ακολουθώντας την επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής, το επιχείρημα δηλαδή της “πολιτικής δίωξης” εμφανίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, απολογούμενη γι...

Ακολουθώντας την επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής, το επιχείρημα δηλαδή της “πολιτικής δίωξης” εμφανίστηκε η Ελένη Ζαρούλια, απολογούμενη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ερωτηθείσα εάν είναι μέλος της ΧΑ, απάντησε: “Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένειά μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι”.
Η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε για περίπου 20 λεπτά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και αναρωτήθηκε για όσα καταλογίζονται στη δικογραφία: “Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντά μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλα".
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τον χαρακτηρισμό “υπάνθρωποι” που είχε χρησιμοποιήσει στην Βουλή για μετανάστες, υποστήριξε πως δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και πως το ίδιο θα έλεγε για όποιον διέπραττε ένα ειδεχθές έγκλημα “είτε ήταν Γερμανός είτε Αγγλος ή Πορτογάλος”.
Κληθείσα να απαντήσει για την θέση που έχει για τους αλλοδαπούς, ανέφερε: "Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;”. "Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;”, ερωτήθηκε από την πρόεδρο για να απαντήσει: “Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός”. Η πρόεδρος επέμεινε: "Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;” και η κατηγορούμενη απάντησε: “Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;”.
Αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η κ. Ζαρούλια ισχυρίστηκε ότι την έμαθε όταν τους τηλεφώνησαν από τα κεντρικά για να τους ενημερώσουν. “Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε” ανέφερε στο δικαστήριο.
Σε ερώτηση αν γνώριζε άλλες ενέργειες, όπως οι επιθέσεις στους αλιεργάτες και στο ΠΑΜΕ, η Ελένη Ζαρούλια υποστήριξε ότι από το 1980 και μετά έχουν χρεωθεί πολλές ιστορίες σε ανθρώπους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αθωώθηκαν ή δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης.
Γρέγος: Σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής
Νωρίτερα, στην απολογία του ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος δήλωσε πως όλα είναι μια σκευωρία σε βάρος τους που είχε οργανωθεί καθώς η Χρυσή Αυγή “πήγαινε για αξιωματικη αντιπολίτευση” και “ξέραμε πως σχεδιάζουν την πολιτική μας εξόντωση”.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, “το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα”. Ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, δήλωσε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τάγματα εφόδου ή για άλλο καταστατικό του κόμματος πλην αυτού που ενέκρινε ο Άρειος Πάγος.
Όταν ερωτήθηκε εάν παραμένει πολιτικά στον ίδιο χώρο, ο κατηγορούμενος απάντησε: “Παλιότερα είχα στηρίξει παλιότερα το ΛΑΟΣ όπως και πολλοί άλλοι γιατί ήταν ένα πατριωτικό κόμμα. Ακόμα βρίσκομαι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν τη σκευωρία αυτή”.
Στην επισήμανση της έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και “καταδικαστέο” το γεγονός, “δεν δόθηκε εντολή από κανέναν. Αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό;”.
Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος απάντησε: "Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου”.
“Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;”, ρώτησε η πρόεδρος και ο Γρέγος απάντησε: "Δεν συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο χρυσαυγίτες”.
Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς “σκουπίδια” και “αποβράσματα” σχολίασε ότι “τον χαρακτηρισμό αυτό θα τον έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω”.
Ο κατηγορούμενος είπε πως καταδίκαζε κάθε βίαιη ενέργεια και συμπλήρωσε πως “είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσή Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανείς. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε”.
Ερωτώμενος για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον κ. Μιχαλολιάκο για την δολοφονία Φύσσα παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξένισε η δήλωση. “Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε τη δολοφονία” ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση