GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμλίνο: Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Τουρκία μας ενημέρωσαν για τις κινήσεις τους

Με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ούτε ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν τη...

Με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ούτε ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν τη Ρωσία για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από τη Συρία αλλά ούτε και η Τουρκία ενημέρωσε για την επικείμενη κίνηση των δυνάμεων της στη Συρία.

«Όχι κανείς δεν ενημέρωσε», υπογράμμισε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι είδους στρατεύματα αποχωρούν από εκεί, πόσα είναι αριθμητικά και αν αποχωρούν. Υπήρξαν διάφορες δηλώσεις περί αποχώρησης στρατευμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκαν. Γι' αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την 1η Οκτωβρίου ότι η Άγκυρα προτίθεται να δημιουργήσει μόνη της μια ζώνη ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία, καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις συνομιλίες που είχε με την αμερικανική πλευρά. Στις 7 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν τα στρατεύματα τους από την βορειοανατολική Συρία, όπου η Άγκυρα προτίθεται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Έφθασε ο καιρός για μας να βγούμε από αυτούς του ανόητους ατελείωτους πολέμους… και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει και πέρυσι, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, την απόφασή του για αποχώρηση των στρατευμάτων του από τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση