GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Με δραχμή θα ήμασταν καλύτερα - ΒΙΝΤΕΟ

Υπέρ της άποψής του ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν είχαμε επιστρέψει στο εθνικό μας νόμισμα τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο γραμμα...

Υπέρ της άποψής του ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν είχαμε επιστρέψει στο εθνικό μας νόμισμα τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o κ. Βαρουφάκης ανέλυσε τους λόγους που συνεχίζει να το πιστεύει ακράδαντα και τάχθηκε, επίσης, υπέρ της βουλευτικής ασυλίας για όλους.
«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκλεγήκαμε για έναν συγκεκριμένο λόγο: για την αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς την αναδιάρθρωση, ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε η προηγούμενη ούτε καμία κυβέρνηση μπορεί να ξεφύγει από αυτό που εμείς στο ΜέΡΑ25 ονομάζουμε χρέος -δουλοπαροικία. Ο λόγος που εκλεγήκαμε το 2015 ήταν ότι το δεύτερο μνημόνιο είχε εξοκείλει», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Επίσης, τόνισε ότι «ως κίνημα, στο ΜέΡΑ25, είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα αλλά θα είχαμε ένα μεγάλο κόστος για 18 μήνες που εγώ προσωπικά πίστευα ότι δεν έπρεπε να το προτείνουμε στον ελληνικό λαό ούτε στους εταίρους».
«Η θέση η δική μας (σ.σ.: της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή, γι' αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε την παραμονή μας για πάντα στη δουλοπαροικία», πρόσθεσε.
Για το πώς θα ευημερούσαμε εκτός ευρώ επεσήμανε: «Είναι τρεις οι λόγοι που θα ήμασταν καλύτερα. Πρώτον, ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους. Φέτος είχαμε μείωση 30% του τζίρου και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα. Δεύτερον, «κόκκινα δάνεια»: Θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον SSM-ECB (σ.σ.: Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, το σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη). Τρίτον, θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος, γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ».
«Η δραχμή ήταν κάτι κακό, όμως υπήρχε κάτι χειρότερο. Το ξαναλέω ότι δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ» ξεκαθάρισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ταινία του Κώστα Γαβρά, αλλά και στον Τζόκερ.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση