GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρήξεις και πυρκαγιά σε ιρανικό τάνκερ στη Σαουδική Αραβία - Αναφορές για τρομοκρατική ενέργεια

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο....

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο. Τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πλοίο έπλεε κοντά στο λιμάνι της Τζέντας της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας πως ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για “τρομοκρατική ενέργεια”.

Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιά δύο δεξαμενές του τάνκερ.

“Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές.

“Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”, επεσήμανε το Nour.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν το τάνκερ προκαλώντας τις εκρήξεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση