GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης

Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Μάλιστα, ό...

Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ΑΦΜ θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία, μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020, όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της νέας αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία και να γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες που σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη σε δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, με βάση τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθείται η δημιουργία ενός υπερ-υπολογιστικού κέντρου του Δημοσίου, στο οποίο θα μεταφερθούν τα υπολογιστικά συστήματα 17 υπουργείων, ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα και επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση