GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δρόμοι της μεγάλης... υπομονής - Σε ποιους καταγράφεται περισσότερο μποτιλιάρισμα

Τη σωστή διάρκεια έχει πλέον το πράσινο φανάρι στον κόμβο Λ. Κηφισού- Λ. Αθηνών, αφού με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τοποθετήθηκε...

Τη σωστή διάρκεια έχει πλέον το πράσινο φανάρι στον κόμβο Λ. Κηφισού- Λ. Αθηνών, αφού με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τοποθετήθηκε νέος αλγόριθμος χρονομέτρησης. Ωστόσο η κίνηση στους δρόμους καλά κρατεί.

Σύμφωνα με έρευνα της Περιφέρειας Αττικής, μόνο τον Σεπτέμβριο 536 μηνύματα αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες που "στολίζουν" τους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί πού "εξελίσσονται" πορείες, έντονες καιρικές συνθήκες, βλάβες κτλ και οι οποίες βάζουν το λιθαράκι τους για να υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να σημειωθεί 14% αύξηση της "έκτακτης κυκλοφοριακής συμφόρησης", όταν τον Οκτώβριο του 2018 το ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 1%.

Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν τα μηνύματα που αφορούσαν σε τροχαία ατυχήματα καθώς το ποσοστό ανήλθε στο 22% ενώ ήταν 34%. Κατεχάκη, Κηφισός, Μεσογείων και Αλεξάνδρας διατήρησαν όλους τους προηγούμενους μήνες υψηλά επίπεδα κυκλοφοριακού "εμφράγματος", με τα αυτοκίνητα που κινούνταν από τη Λ. Κατεχάκη από Καισαριανή έως Σταυρό μέσω Λ. Μεσογείων να χρειάζονται μέχρι και διπλό χρόνο από τον προβλεπόμενο για να... φτάσουν.

Ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στη Λεωφόρο Κηφισού από Κωνσταντινουπόλεως έως Αχαρνών, καθώς τα οχήματα έκαναν έως και 42 λεπτά για να τη διανύσουν. Ο μέσος κυκλοφοριακός φόρτος από Λ. Αθηνών από Δαφνί προς Λ. Κηφισού που παρατηρείται την πρωινή ώρα αιχμής είναι αυξημένος φέτος (750 οχήματα/ ώρα) σε σχέση με το 2018 (710 οχήματα/ ώρα).

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ράμπα εξόδου από Λ. Κηφισού (από Λαμία) προς Λ. Αθηνών, η οποία παρουσιάζει περισσότερο αυξημένη κυκλοφορία κατά την απογευματινή ώρα αιχμής ενώ παράλληλα καταγράφει 1.098 οχήματα/ ώρα σε σχέση με το 2018 (972 οχήματα/ώρα).

Με πληροφορίες από εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση