GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τσουχτερό" πρόστιμο σε εστιατόριο - Έδινε καταλόγους χωρίς τιμές... στις πελάτισσες

“Τσουχτερό” πρόστιμο επιβλήθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Λίμας επειδή έδινε στις πελάτισσες του καταλόγους χωρίς να αναφέρονται οι τι...

“Τσουχτερό” πρόστιμο επιβλήθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Λίμας επειδή έδινε στις πελάτισσες του καταλόγους χωρίς να αναφέρονται οι τιμές των μενού.

Πρόκειται για το εστιατόριο 'La rosa nautica' το οποίο καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 54.000 ευρώ για διακρίσεις που έκανε σε βάρος των πελατισσών του στις οποίες οι σερβιτόροι έδιναν καταλόγους που δεν ανέφεραν τις τιμές των μενού.

Οι κατάλογοι που δίνονταν στους άνδρες περιελάμβαναν τα μενού και τα ποτά με τις αντίστοιχες τιμές τους, κάτι που δεν συνέβαινε με τους καταλόγους που δίνονταν στις γυναίκες.

Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε στο γνωστό εστιατόριο για την πρακτική που εισάγει διακρίσεις κατά των γυναικών", επισημάνει σήμερα σε ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Indecopi).

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του εστιατορίου δηλώνουν ότι αυτή η διαφορετική μεταχείριση είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να περνούν μια ευχάριστη ρομαντική βραδιά με τον σύντροφό τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για την τιμή του γεύματος.

Η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο Indecopi από μια Ένωση Καταναλωτών.

Μια πινακίδα θα τοποθετηθεί επίσης μέσα στο εστιατόριο που θα αναφέρει: "Σε αυτή την επιχείρηση απαγορεύεται η διάκριση σε βάρος των καταναλωτών λόγω καταγωγής, φυλής, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πεποιθήσεων, οικονομικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή άλλης ιδιότητας".

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση