GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Τι ζητά και εναντίον ποιων στρέφεται

Της Άννας Κανδύλη Κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσ...

Της Άννας Κανδύλη

Κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, στρέφεται με μήνυσή της η Βαρβάρα Βουκάκη(χήρα Φύτρου) οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος, η χήρα Φύτρου υποστηρίζει πως εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Μεταξύ των υπηρεσιών που η κ. Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Φύτρου ζητά να μάθει για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας "και καρφωμένα επί του εδάφους καθ´όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς αφού με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν άλλα τρία στην Κινέττα". Υποστηρίζει δε ότι αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.

" Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα "την καταστροφή της οικογένειάς μου", αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: " Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συναθρώπων μας".

Σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα. Από την πλευρά της η κυρία Φύτρου δήλωσε: "Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση