GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο - ΒΙΝΤΕΟ

Εξήντα μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε ...

Εξήντα μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας Μεσσηνίας το πρωί της Παρασκευής.

Στην πλειοψηφία τους, όπως αναφέρει η eleftheriaonline.gr προέρχονται από το Ιράν και το Ιράκ και ορισμένοι από Συρία, ενώ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τουρκία.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής το ιστιοφόρο που τους μετέφερε ζήτησε βοήθεια ενώ βρισκόταν 40 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου. Από το θάλαμο επιχειρήσεων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και πρώτο έφτασε ένα δεξαμενόπλοιο.

Οι 50 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, ενώ μαζί τους βρίσκονται και πέντε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Μετά την άφιξη των μεταναστών στο λιμάνι ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος σε δηλώσεις του είπε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που φιλοξενούνται αλλοδαποί στις αποθήκες και ότι θα τις σφραγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση