GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγαλώνει συνεχώς ο κύκλος αίματος στη Συρία: Επελαύνει η Τουρκία - Αντίποινα από τους Κούρδους - Εικόνες φρίκης - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι η στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας με τις συγκρούσεις να συνε...

Σε εξέλιξη είναι η στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται πλέον για δεύτερο 24ωρο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία.

Από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών και ένα 11χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε φωτογραφίες που παγώνουν το αίμα καθώς απεικονίζουν νεκρό ένα βρέφος εννέα μηνών.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα το άτυχο μωρό έχασε τη ζωή του έπειτα από την επίθεση με όλμους που δέχθηκαν οι παραμεθόριες πόλεις Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε τη στρατιωτική, ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

“Η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με συμμετοχή όλων των μονάδων μας ... 109 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής”, σημείωσε ο Ερντογάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “174 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης”.

Πάνω από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί αφότου ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειονατολική Συρία.

“Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, διαφεύγοντας από τους τομείς των συνόρων (με την Τουρκία), ιδιαίτερα από τις ζώνες του Ρας αλ-Αΐν και του Ντερμπασιγέ”, σημείωσε το Παρατηρητήριο διευκρινίζοντας πως οι εκτοπισμένοι κατευθύνονται προς εδάφη που βρίσκονται ανατολικότερα, προς την πόλη Χασακέ.

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Πραγματοποιούμε χτυπήματα ακριβείας - Στοχεύουμε μόνο τρομοκράτες

Μετά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις αναφορές για νεκρούς αμάχους το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν έχει πληγεί άμαχος πληθυσμός.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία από την επιχείρηση κάνοντας λόγο για "χτυπήματα ακριβείας".

Σε μία άλλη ανάρτηση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: “Κατά την επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’ στοχοποιήθηκαν μόνο Κούρδοι (του PKK και του YPG) και τζιχαντιστές τρομοκράτες, τα κρησφύγετά τους, οι θέσεις τους και τα οπλοστάσιά τους” και σημειώνει:

“Η στρατιωτική επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’ από αέρος και χερσαία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι στόχοι επλήγησαν. Η επιχείρηση συνεχίζεται με επιτυχία και βάσει προγραμματισμού”.

Ο τουρκικός στρατός έχει περικυκλώσει τις συριακές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι τουρκικός στρατός “απελευθέρωσε” από “τρομοκράτες” επτά χωριά κοντά στις συνοριακές πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν στην βορειοανατολική Συρία.

Τα χωριά αλ Γιαμπισάχ και Τελ Φαντάρ ήταν τα πρώτα που “εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες”. Ακολούθησαν τα χωριά Μουσεϊρίφα, Νταμπάτ, Μπιρ Ασίφ και Χαμιντίγια στην Τελ Αμπιάντ και το χωριό Κίστο της Ρας αλ Αϊν, σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού Γιούσεφ Χαμούντ δήλωσε πως Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες έχουν πλέον περικυκλώσει τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ, έπειτα από χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν. Οι πόλεις αυτές ελέγχονται από τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ηγετικό στέλεχος των Κούρδων καλεί την Ευρώπη να “παγώσει” τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία

Η Ιλχάμ Άχμεντ, ηγετικό στέλεχος των Κούρδων, κάλεσε από τις Βρυξέλλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να “παγώσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Τουρκία ανακαλώντας αμέσως τους πρεσβευτές τους” στον απόηχο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία.

“Θέλουμε μια επείγουσα παρέμβαση σε αυτήν την κρίση, οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν σύντομα” δήλωσε σε δημοσιογράφους, προτρέποντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφασίσει για τον ορισμό μιας “ζώνης αποκλεισμού των πτήσεων”.

“Η αμερικανική απόσυρση μας έθεσε σε κίνδυνο” κατήγγειλε η αξιωματούχος, η οποία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να δραπετεύσουν οι τζιχαντιστές που κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό που μάχεται εναντίον των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Μία από τις φυλακές στην οποία κρατούνται μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των SDF σφυροκοπήθηκε χθες από μαχητικά αεριωθούμενα της Τουρκίας και είναι πιθανόν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται αιχμάλωτοι, να έχουν δραπετεύσει, εξήγησε η Ιλχάμ Άχμεντ.

Η αξιωματούχος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, πολιτικού βραχίονα των SDF, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη στο Παρίσι, επισήμανε ότι υπάρχουν “σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Όμως, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι παρά μονάχα όταν αυτές οι αντιδράσεις μεταφραστούν σε πράξεις” υπογράμμισε η ίδια, κάνοντας λόγο, επίσης, για το ενδεχόμενο “οικονομικών κυρώσεων” σε βάρος της Τουρκίας.

Η Ιλχάμ Άχμεντ απευθύνθηκε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. “Ζητάμε από τον (Ντόναλντ) Τραμπ να παίξει έναν ρόλο προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση και να δεσμευτούμε στον διάλογο, αντί να μας εγκαταλείψει αφήνοντας ελεύθερο τον δρόμο στην Τουρκία να μας επιτεθεί. Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι πληρώσαμε βαρύ τίμημα” υπογράμμισε, αναφέροντας έναν αριθμό 11.000 νεκρών και προτρέποντας την Ουάσιγκτον να “παραμείνει στο πλευρό μας ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα προς το συμφέρον όλων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση