GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του οργανισμού

Διαβεβαιώσεις ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, “δεν θα επηρεάσει καθόλου το σκοπό, την αποστολή,...

Διαβεβαιώσεις ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, “δεν θα επηρεάσει καθόλου το σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού, καθώς είναι σαφές ότι η διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου”, έδωσε ο υπουργός Υγείας έπειτα από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ.

“Το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή. Στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του. Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκ. Ευρώ", σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας για να προσθέσει ότι “με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του”.

Υπογράμμισε επίσης ότι το νέο Δ.Σ. "θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση, η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ” για να καταλήξει ότι "δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει την στρατηγική του οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση