GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίλερ με την κατάληψη της πόλης Ρας αλ Αΐν από τις τουρκικές δυνάμεις - Διαψεύδουν οι Κούρδοι - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Θρίλερ επικρατεί αναφορικά με την κατάληψη της πόλης Ρας αλ Αΐν από τους αντάρτες της Συρίας οι οποίοι δρουν με την υποστήριξη της Το...

Θρίλερ επικρατεί αναφορικά με την κατάληψη της πόλης Ρας αλ Αΐν από τους αντάρτες της Συρίας οι οποίοι δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας, ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο του κέντρου της συριακής πόλης Ρας αλ Αΐν και τόνισε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

Όπως ανακοίνωσε: "Ο [Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές".

Επίσης, οι αντάρτες της Συρίας ανακοίνωσαν ότι απέκοψαν τον δρόμο 712 που συνδέει τις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν. Η κατάληψη των δύο πόλεων αποτελεί τον κεντρικό αντικειμενικό σκοπό των πολεμικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία.

Από την πλευρά τους ωστόσο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων αρνούνται ότι οι αντάρτες έχουν καταλάβει κι ελέγχουν το κέντρο της Ρας αλ Αΐν.

Ο Μαρβάν Καμίσλο, αξιωματούχος Τύπου του SDF, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη των Κούρδων έχουν εισέλθει σε μία γειτονιά της Ρας αλ Αΐν, στη βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Η περιοχή βομβαρδίστηκε για ώρες από το τουρκικό πυροβολικό, αναγκάζοντας τους Κούρδους να υποχωρήσουν σε τακτικό επίπεδο.

“Τώρα, έχει αρχίσει η επίθεση των SDF και διεξάγονται σκληρές μάχες. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην βιομηχανική περιοχή" δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. Η περιοχή βρίσκεται στο τμήμα της πόλης Ρας αλ Αΐν που είναι βρίσκεται πιο κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Στο μεταξύ, αυξάνεται ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης" και ανέρχονται στους 30, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία κι αυτό αφορά όλες τις χώρες, σύμφωνα με το RIA.

Επίσης, η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική Αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ έχουν εκτοπιστεί από τις περιοχές όπου και κατοικούσαν, μετά την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Συρία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στα βορειοανατολικά της Συρίας, παρά την επιδείνωση της κατάσταση ασφάλειας, όπως ανακοινώθηκε.

Οι περίπου 580.000 άνθρωποι που σιτίζονται από το αναφερόμενο πρόγραμμα του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή, ζούσαν σε περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, Reuters, Πηγή φωτό: Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση