GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακοκαιρία "σαρώνει" τη χώρα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από χθες, Δευτέρα, με σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ο...

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από χθες, Δευτέρα, με σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Ζαγορά Πηλίου, από τη Δευτέρα έως και τις πρωινές ώρες σήμερα, έχει καταγράψει 187 mm βροχής. Υπενθυμίζεται, ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για σήμερα προβλέπονται βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Κεντρικό Ιόνιο. Τα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το μεσημέρι ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα, ενώ βαθμιαία οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στον χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται να είναι έντονα τα φαινόμενα.

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά, με την ένταση των ανέμων να φτάνει στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Εξασθένηση των θυελλωδών βοριάδων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση