GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων - Διαφωνούμε με την επιστολική ψήφο - ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπο...

Το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ότι η οριστική στάση του κόμματος θα καθοριστεί από το τι ακριβώς θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Το ΚΚΕ έθεσε τις απόψεις του επί του ζητήματος, όπως είπε, διατυπώνοντας τη θέση ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των ομογενών, με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το πρώτο κριτήριο, εξήγησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι οι ομογενείς να έχουν σχέση με την Ελλάδα, η οποία να εκφράζεται με τον ΑΦΜ. Το δεύτερο κριτήριο είναι ότι θα πρέπει να είναι εύλογο το διάστημα που απουσιάζουν από την Ελλάδα, “ενδεικτικά θέσαμε αυτό να ορίζεται πχ στα 30 χρόνια”, είπε.

Ως προς την έκφραση της ψήφου, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ αποκλείει την επιστολική ψήφο, σημειώνοντας πως "πρέπει να αυτοπρόσωπη η εκλογή, όπως γίνεται και με όλους τους Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα” και να υπάρχουν εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν με ευθύνη των πρεσβειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση