GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκανδαλίδης για ψήφο αποδήμων: Μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια τελική συμφωνία

Η συζήτηση στη διακομματική επιτροπή για την ψήφο των αποδήμων έγινε σε θετικό κλίμα, παρά τις επί μέρους διαφωνίες, ανέφερε ο Κώστας...

Η συζήτηση στη διακομματική επιτροπή για την ψήφο των αποδήμων έγινε σε θετικό κλίμα, παρά τις επί μέρους διαφωνίες, ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για μια τελική συμφωνία.

“Πρέπει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο εθνικό κοινοβούλιο να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι εθνικό μας χρέος”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, εξερχόμενος της διακομματικής επιτροπής.

Όπως υπογράμμισε, “η παράταξή μας με τις σημαντικές αλλαγές που έκανε το 2002 για την κατάργηση των εκλογικών βιβλιαρίων και την αντικατάστασή τους από τα δημοτολόγια, το ξεκαθάρισμα των δημοτολογίων, την ψήφο των ετεροδημοτών, και τη συνταγματική αναθεώρηση 2001 που επιτρέπει την επιστολική ψήφο για τους εκτός επικρατείας Έλληνες, άνοιξε το δρόμο και έδωσε τη δυνατότητα να γίνει πράξη η ψήφος τους”.

Η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι θετική και εποικοδομητική, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει με κάθε τρόπο και να αποφασίσει ΤΩΡΑ να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα”, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενός στοιχειώδους πεδίου εθνικής συνεννόησης.

Τόνισε, τέλος, ότι ο ίδιος έθεσε στη διακομματική επιτροπή τις τέσσερις αρχές (εγγραφή στα δημοτολόγια, ισοτιμία της ψήφου, δυνατότητα επιστολικής ψήφου και εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο των αποδήμων) που έθεσε η Φώφη Γεννηματά εξ αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση