GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση και λιποθυμίες σε καταυλισμό Ρομά στο Ηράκλειο έπειτα από κατεδάφιση αυθαιρέτου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό των Ρομά, που βρίσκεται δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, έπειτα από ...

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό των Ρομά, που βρίσκεται δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, έπειτα από την κατεδάφιση ενός αυθαίρετου κτίσματος.

Πληροφορίες του cretapost αναφέρουν ότι έπειτα από επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και της υπηρεσίας τεχνικών έργων του δήμου Ηρακλείου για κατεδάφιση ενός αυθαίρετου κτίσματος εξαγριώθηκαν ορισμένοι Ρομά με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροεντάσεις και να προσαχθούν δύο άτομα.

«Μετά από πληροφορίες και καταγγελίες που είχαμε για την κατασκευή ενός νέου αυθαίρετου κτίσματος στον καταυλισμό, δίπλα στον κεντρικό δρόμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση από την δημοτική, ΕΛΑΣ και υπηρεσία τεχνικών έργων για την κατεδάφισή του. Το αυθαίρετο ήταν ημιτελές και το κατεδαφίσαμε. Υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις ωστόσο έγιναν δύο προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια αποχωρήσαμε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα», επεσήμανε ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός τονίζοντας παράλληλα πως στόχος του δήμου Ηρακλείου είναι «αφού δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της μεταστέγασης, τουλάχιστον να μην γίνει επέκταση του υφισταμένου».

Οι δύο προσαχθέντες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο, τότε ξεκίνησε καβγάς μεταξύ των Ρομά, που έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με ρίψη αντικειμένων. Μία γυναίκα φαίνεται πως αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. 

Τελικά, μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν με τους πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά και όλοι να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον καταυλισμό υπάρχουν κι άλλα αυθαίρετα που βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως αναφέρουν σχετικές καταγγελίες που έχουν τεθεί υπόψη της δημοτικής αστυνομίας.

«Υπάρχουν κι άλλα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται υπό κατασκευή αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης σήμερα αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην κατεδάφισή τους. Κατεδαφίσαμε το πιο προκλητικό αυθαίρετο που ήταν στο κεντρικό δρόμο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παττακός.

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση