GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ από τη Ρωσία να τυπώσει χρήμα

Το 2015 ήταν μια σημαντική στιγμή, τότε που εξόκειλε το δεύτερο μνημόνιο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον πρώην υπο...

Το 2015 ήταν μια σημαντική στιγμή, τότε που εξόκειλε το δεύτερο μνημόνιο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, οι επιλογές ήταν δύο, είτε θα προχωρούσαν σε τρίτο μνημόνιο είτε θα προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση χρέους.

"Όσοι υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υπαρξιακό πρόβλημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους Ρώσους να τυπώσει χρήμα.

«Βεβαίως και υπήρχε σχέδιο Β’, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε το Grexit. Ο Σόιμπλε ήταν εκείνος που εκβίαζε για Grexit», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στη συνέχεια ανέφερε πως παρομοίως, το Υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να μπει στη Ρόδο. Διέψευσε πάντως ότι ζητήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές λέγοντας ότι ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών δεν το είχε αντιληφθεί ποτέ και αν το άκουγε θα το απέρριπτε.

Ερωτηθείς για τα όσα είχε δηλώσει ο Ολάντ, υποστήριξε ότι έχουν πιάσει αρκετές φορές τον «ανύπαρκτο» Ολάντ να λέει ψέματα για να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του. Κλείνοντας, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως οι χειρότερες στιγμές ήταν όταν ο Ολάντ και ο Γιούνκερ προσπαθούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί ο Σόιμπλε θύμωνε.

Όσον αφορά την ψήφο των ομογενών, το ΜεΡΑ25 με διάθεση συνεργασίας επιθυμεί να διευκολύνει τους ομογενείς στην άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων των αποδήμων, στην προσπάθειά της να «τα βρει» με το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση