GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά η Κεραμέως σε Φίλη και Τζούφη σχετικά με τον διάλογο για την Παιδεία

Απάντηση στα όσα της καταλόγισαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιστολή με την οποία το υπουργείο Παιδείας καλεί τα...

Απάντηση στα όσα της καταλόγισαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιστολή με την οποία το υπουργείο Παιδείας καλεί τα κόμματα να συμμετάσχουν σε διάλογο για την Παιδεία, δίνει η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σημειώνει πως αποδείχτηκε σήμερα “με τον πιο εύληπτο τρόπο” το “προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη”, καθώς αμφότεροι απουσίαζαν από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων, όπως τονίζει η κ.Κεραμέως.

“Ευτυχώς, άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν πιο συνεπή και σαφή στάση ως προς τη διάθεση διαλόγου, όπως το ΚΙΝΑΛ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και προγραμματίστηκε ήδη συνάντηση”, τονίζει η υπουργός και εκφράζει την ελπίδα "οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν πίσω τους την επικοινωνιακή αντιπαράθεση και να ανταποκριθούν ομοίως στην πρόσκλησή μας για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Σημειωτέον ότι με αυτόν τον τρόπο, επιπλέον του κοινοβουλευτικού διαλόγου, επεκτείνουμε αυτόν και εκτός Βουλής, σε προπαρασκευαστικό της νομοθεσίας επίπεδο”.

Απαντώντας, δε, στα όσα ανέφεραν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους σημαιοφόρους, η κ, Κεραμέως τονίζει πως “έγινε κατανοητό σε όλους όσοι παρίσταντο σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή: Η απόφαση ήταν τόσο ‘κόλαφος’ για τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έκρινε επουδενί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης επιλογής σημαιοφόρων βάσει επίδοσης – και δεν θα μπορούσε άλλωστε καθότι αυτή δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Αυτό που έκρινε είναι ότι δεν ήταν αντισυνταγματική η επιλογή βάσει κλήρωσης. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντισυνταγματική”. Καταλήγει διευκρινίζοντας ότι “εκφράσαμε την ιδεολογική αντίθεση σε αυτήν, και προχωρήσαμε σε ρύθμιση για την επιλογή σημαιοφόρων βάσει επίδοσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση