GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίκαιρη ερώτηση του Βαρουφάκη στον Πρωθυπουργό για το Brexit

Για τη θέση της Ελλάδας ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου σχετικά με το Brexit, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στ...

Για τη θέση της Ελλάδας ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου σχετικά με το Brexit, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είναι δεδομένο πως, εάν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου δεν αποφασιστεί επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), την 31η Οκτωβρίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί εκτός ΕΕ», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Δεδομένου του μεγάλου κόστους για όλη την Ευρώπη, οικονομικού και θεσμικού, μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 καλεί τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν «αποδέχεται ως τετελεσμένο την απαίτηση των διαπραγματευτών της ΕΕ (με επικεφαλής τον κ. Michel Barnier) για την λεγόμενη Ιρλανδική Εγγύηση (Irish Backstop) που απορρίπτει η βρετανική κυβέρνηση ή θα καλέσει τους εταίρους μας να δείξουν μεγαλύτερη ευλυγισία». Του ζητεί επίσης να ενημερώσει τη Βουλή ποια στάση θα κρατήσει σε μια πιθανή αίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού για επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 που θα του έχει υποβάλει να καταθέσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο εναντίον της βούλησής του. Πιο συγκεκριμένα, εάν θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας επέκτασης, εάν θέσει όρους στη βρετανική κυβέρνηση και, εάν ναι, ποιοι θα είναι οι όροι αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση