GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικά F-16 στην άσκηση "Ατσάλινο Βέλος" στην Κύπρο - Η απάντηση των Τούρκων με υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, "Ατσάλινο Βέλος", με τους Τ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, "Ατσάλινο Βέλος", με τους Τούρκους να αντιδρούν με υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Δυο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 28.000 πόδια, στις 10:56 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι δύο τουρκικά F-16 είχαν πετάξει πάνω από τα 2 νησιά στα 22.000 πόδια και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Η άσκηση "Ατσάλινο Βέλος" ήταν προγραμματισμένη από τον Αύγουστο. Τρία ελληνικά F-16 έκαναν εικονικές βολές, αν και στην αρχική σχεδίασή της η άσκηση προέβλεπε χρήση πραγματικών πυρών. Επίσης έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών από C-130. Από το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει φρεγάτα του Στόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση