GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Απομακρύναμε κάποιους από τους πιο επικίνδυνους μαχητές του ISIS από τη βορειοανατολική Συρία

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν κάποιους ιδιαίτερα επικίνδυνους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τη βορειοανατολική Σ...

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν κάποιους ιδιαίτερα επικίνδυνους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας άρχισαν χθες ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Απομακρύνουμε κάποιους από τους πιο επικίνδυνους μαχητές του ΙΚΙΛ», είπε ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο μιας παλιότερης ονομασίας του ΙΚ, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε. «Πήραμε έναν ορισμένο αριθμό μαχητών του ΙΚΙΛ που είναι πολύ κακοί», επέμεινε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Τραμπ επανέλαβε εξάλλου τις επικρίσεις του προς τα κράτη της Ευρώπης διότι δεν επαναπατρίζουν υπηκόους τους που είχαν πάει στη Συρία για να ενταχθούν και να πολεμήσουν στις τάξεις του ΙΚ και βρίσκονται σήμερα στα χέρια των Κούρδων. «Κάναμε μεγάλη χάρη σε πολλές χώρες, που δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω», συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος προειδοποίησε ακόμη πως αν οποιοδήποτε από τα μέλη του ΙΚ απελευθερώνοταν ή αποδρούσε, «θα διέφευγε στην Ευρώπη».

Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί είπε πως ο στρατός των ΗΠΑ έθεσε υπό τη δική του κράτηση δύο μέλη του ΙΚ που περιέγραψε με τον όρο «υψηλής αξίας» και ότι μετήχθησαν εκτός χώρας.

Πρόσθεσε ότι κρατούνται σε ασφαλή τοποθεσία, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Άλλος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, μιλώντας επίσης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, πως πρόκειται για μέλη της διαβόητης ομάδας τζιχαντιστών από τη Βρετανία με το προσωνύμιο «Μπιτλς», που είχαν εκτελέσει αρκετούς δυτικούς ομήρους τα προηγούμενα χρόνια. Η δήλωση αυτή επιβεβαίωσε μια πληροφορία που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα The Washington Post χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση