GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Νεολαία, Jayathma Wickramanayake, στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Νεολαία, Jayathma Wickramanayake, βρίσκεται στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση της Παγκόσμιας Χ.Α.Ν...

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Νεολαία, Jayathma Wickramanayake, βρίσκεται στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση της Παγκόσμιας Χ.Α.Ν. (World YMCA). Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με νέους ανθρώπους που συμμετέχουν σε ανθρωπιστικά προγράμματα στην χώρα μας.

Η επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται ενόψει του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που θα υλοποιηθεί τον Δεκέμβριο, και έχει ως σκοπό, να τονιστεί και να προωθηθεί η ενεργός συμμετοχή των νέων όσον αφορά κοινωνικές δράσεις, τόσο σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, όσο και σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό.

Για τον λόγο αυτό επισκέπτεται την Τρίτη 8 Οκτωβρίου τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της πόλης, ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της Παγκόσμιας Χ.Α.Ν. (World YMCA), η οποία αναγνωρίζει τη συμβολή της Χ.Α.Ν.Θ. και των νέων, σε θέματα κοινωνικού περιεχομένου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής της Jayathma Wickramanayake στη Χ.Α.Ν.Θ. περιλαμβάνει:

10:00 Επίσκεψη στο Παιδικό Κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων ΔΙΑ-δρασις - Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. για παιδιά πρόσφυγες (Πρασακάκη 6Α). 11:30 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα RE.A.C.T. - Η Χ.Α.Ν.Θ. συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας RE.A.C.T., ως μέλος του εταιρικού σχήματος με επικεφαλής τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης σε παιδιά και εφήβους (κεντρικό κτίριο Χ.Α.Ν.Θ).

16:30 Υποδοχή από το Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ., παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της UNESCO και της UNICEF.

17:00 Mini press conference στην αίθουσα σεμιναρίων στο κεντρικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ..

18:00 Ομιλία και συζήτηση με τους νέους εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ. – Πως οι νέοι εθελοντές της Χ.Α.Ν.Θ. ενεργοποιούνται και αναλαμβάνουν δράση στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας, ακολουθώντας τη δέσμευση του ΟΗΕ για την υιοθέτηση ενός νέου «τρόπου ζωής» και προάγοντας τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση