GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν τα βάζει και με τα διεθνή ΜΜΕ: Μήνυσε το «Le Point» για τα περί «εξολοθρευτή των Κούρδων»

Την οργή του Τούρκου προέδρου προκάλεσε το τελευταίο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού «Le Point», που τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή τω...

Την οργή του Τούρκου προέδρου προκάλεσε το τελευταίο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού «Le Point», που τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή των Κούρδων της Συρίας», με αφορμή την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας, κατά των επικεφαλής του περιοδικού για «εξύβριση του αρχηγού του Κράτους», σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η μήνυση αυτή, στην οποία καταγγέλλεται η προσβολή «της τιμής και της αξιοπρέπειας» του Τούρκου προέδρου, στρέφεται κατά του διευθυντή του περιοδικού Ετιέν Ζερνέλ, όπως και του επικεφαλής του τμήματος διεθνών θεμάτων, Ρομέν Γκιμπέρ.

Το εξώφυλλο του «Le Point», στο οποίο ο Ερντογάν κατηγορείται για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας αυτής, προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, καταφέρθηκε στο Twitter εναντίον «της Γαλλίας που αποίκισε πολλές αφρικανικές χώρες (...), που κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και έκανε εμπόριο σκλάβων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γαλλικό περιοδικό εξοργίζει την Άγκυρα. Πέρυσι, είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «δικτάτορα».

Η Τουρκία κατηγορείται τακτικά από ΜΚΟ ότι πλήττει την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης. Μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία το 2014, χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί διώξεις στην Τουρκία για «προσβολή του αρχηγού του Κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση