GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ομαδικός βιασμός στην Αγία Νάπα και οι ομοιότητές του με σειρά του Netflix

Δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz επιχειρεί να εντοπίσει τις ομοιότητες μεταξύ της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα και μ...

Δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz επιχειρεί να εντοπίσει τις ομοιότητες μεταξύ της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα και μιας σειράς του Netflix.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «μία νεαρή Βρετανίδα κατηγορείται για ψευδή καταγγελία βιασμού της από 12 Ισραηλινούς. Η 19χρονη ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί την έχουν πιέσει για να αλλάξει την κατάθεσή της. Για κάποιους Ισραηλινούς που ασχολούνται με την υπόθεση, οι ομοιότητες με τη σειρά του Netflix “Unbelievable” είναι εκπληκτικές».

Η εν λόγω σειρά οκτώ επεισοδίων, αμερικανικής παραγωγής, βασίζεται στην ιστορία ενός κατά συρροή βιαστή που δρούσε στην Ουάσιγκτον και στο Κολοράντο και τελικά συνελήφθη. Επίσης, ασχολείται με την ιστορία της Marie, η οποία κατηγορήθηκε για την καταχώρηση ψευδούς καταγγελίας για βιασμό. Τελικά η υπόθεση έπεσε και αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο $500. Αργότερα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι η Marie είχε δεχτεί πιέσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης για να αλλάξει την καταγγελία της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Haaretz, η νεαρή Βρετανίδα είπε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από ομάδα Ισραηλινών, μετά την γνωριμία μαζί τους κατά τη διάρκεια διακοπών. Οι Ισραηλινοί τέθηκαν υπό κράτηση στις 18 Ιουλίου για μία βδομάδα, μέχρι την αλλαγή της κατάθεσής της και την απόσυρση των καταγγελιών της. Υπό την κατηγορία της δημόσιας βλάβης μετά από ψευδή καταγγελία, η 19χρονη πέρασε ένα μήνα στη φυλακή πριν βγει έξω με εγγύηση. Ο δικηγόρος της στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι άλλαξε την κατάθεσή της λόγω πίεσης, δεν ήθελε να έρθει σε επαφή με κάποιους Ισραηλινούς ενώ δεν συμφώνησε στη βιντεογράφησή της και στην ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η Orit Sulitzeanu, εκτελεστική διευθύντρια του The Association of Rape Crisis Centers, «μετά την παρακολούθηση της σειράς Unbelievable, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αυτό είναι Αγία Νάπα. Και στις δύο υποθέσεις τα θύματα ξαφνικά έγιναν κατηγορούμενες. Αυτή η υπόθεση δεν θα μπορούσε να συμβεί στο Ισραήλ λόγω σχετικής νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει τη δίωξη ατόμων που προχωρούν σε ψευδείς καταγγελίες». Σύμφωνα με τη Sulitzeanu, ο σκοπός ήταν να ενθαρρύνει θύματα βιασμών να προχωρούν σε καταγγελία.

Σύμφωνα με την Suzy Ben-Baruch, πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας του Ισραήλ, η υπόθεση θα έπαιρνε διαφορετικό δρόμο στο Ισραήλ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δημοσίευμα, «Στην Κύπρο ένας άντρας ανέκρινε τη Βρετανίδα όταν υπέγραψε την κατάθεση που απέσυρε το παράπονό της. Στο Ισραήλ είναι πολύ σπάνιο να μην υπάρχει μια γυναίκα αστυνομικός να χειρίζεται μια υπόθεση βιασμού. Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες αστυνομικοί εκπαιδεύονται στον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων».

Στο δημοσίευμα διατυπώνονται επίσης ερωτήματα σχετικά με την ώρα που έγινε η παραδοχή της ψευδούς καταγγελίας, αφού έγινε στη μέση της νύχτας, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον που θα της παρείχε στήριξη. Επίσης, στο Ισραήλ φαίνεται να ήταν έκπληξη το πόσο γρήγορα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 Ισραηλινοί, αφού στη χώρα ο νόμος προνοεί ότι πρέπει ο άντρας να αποδείξει πως η γυναίκα συμφώνησε να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του. Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φαίνεται ότι υπήρχαν εξαιρετικά ισχυρές αποδείξεις ότι αυτή η γυναίκα δεν έπεσε θύμα βιασμού από τους 12 Ισραηλινούς.

Πηγή: signalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση