GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Eρντογάν τρολάρει τον Τραμπ για τα tweets του: Δεν μπορώ πια να τα παρακολουθήσω

Αιχμές για την... ευμετάβλητη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και την μέθοδο “μία κρύο μία ζέστη”, που ακολουθεί στο Twitter, σχετικά με την...

Αιχμές για την... ευμετάβλητη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και την μέθοδο “μία κρύο μία ζέστη”, που ακολουθεί στο Twitter, σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν πως «όταν βλέπουμε τις δηλώσεις που αναρτά ο κ. Τραμπ στο Twitter, φθάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτά τα tweet».

Πριν από την έναρξη της εισβολής της Άγκυρας στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος έμοιαζε να δίνει το “πράσινο φως” ανακοινώνοντας την αποχώρηση Αμερικανών στρατιωτών που στάθμευαν στη ζώνη αυτή. Όταν όμως κατηγορήθηκε, ακόμη και από το ίδιο του το στρατόπεδο, ότι «πρόδωσε τους Κούρδους» που πολέμησαν τους τζιχαντιστές του ISIS, ο Τραμπ πολλαπλασίασε τα απειλητικά tweet προς την Τουρκία, κάνοντας λόγο για κυρώσεις που μπορούν να «αφανίσουν την οικονομία» της Άγκυρας.

Ισχυρίστηκε επίσης πως οι Κούρδοι μαχητές «δεν βοήθησαν» τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στην απόβαση στη Νορμανδία, δηλώνοντας την ίδια στιγμή ότι... τους «αγαπά πολύ».

«Δεν καταφέρνουμε πια να (τον παρακολουθήσουμε)», επανέλαβε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τραμπ, του έδωσε... συμβουλές για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ.

«Του είπα: 'Μπορεί μερικές φορές να οργίζεστε με τα ΜΜΕ. Είστε υπό την επιρροή τους. Μην τους δίνετε σημασία, είστε ένας ισχυρός ηγέτης. Αυτό δεν ταιριάζει σε ισχυρούς ηγέτες'», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση