GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεραπετρίτης: Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή ότι η αστυνομία μπήκε στον κινηματογράφο - Ανέμεναν την ολοκλήρωση της ταινίας για τον έλεγχο

"Αναφερόμαστε αποκλειστικά στην διευκόλυνση των υφιστάμενων εκλογέων να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο της κατοικίας τους. Κάποιος...

"Αναφερόμαστε αποκλειστικά στην διευκόλυνση των υφιστάμενων εκλογέων να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο της κατοικίας τους. Κάποιος που κατοικεί στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο αντί να πάρει το αεροπλάνο την ημέρα των εκλογών και να έρθει στην εκλογική περιφέρεια, να ψηφίσει εκεί που ζει. Δεν υφίσταται καθόλου ζήτημα αλλοίωσης εκλογικού σώματος. Το εκλογικό σώμα παραμένει το ίδιο" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Realfm 97,8.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε αναφορικά με το βέτο στα Σκόπια ότι "η συνθήκη που έχει υπογραφεί δεσμεύει τις δύο χώρες. Δεν είναι δυνατόν ούτε η Ελλάδα ούτε η Βόρεια Μακεδονία σήμερα να έρθουν μονομερώς και να αναθεωρήσουν τη συνθήκη αυτή. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από το Διεθνές Δίκαιο, παρά μόνο για πολύ περιορισμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την παραβίαση της συνθήκης της ίδιας".
"Υπάρχουν τα σημαντικά θέματα που παραμένουν ανοικτά και τα οποία θα εκκινήσουν έτσι ώστε οι γκρίζες ζώνες, τις οποίες άφησε η συνθήκη αυτή, να μπορέσουν να καταστούν πιο βιώσιμες προβλέψεις για το μέλλον στα Βαλκάνια" πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την ταινία "Τζόκερ" είπε ότι "αυτό που ισχύει είναι αν πρέπει να δώσω έμφαση στη σοβαρή διάσταση του πράγματος ή στην ιλαρή, διότι ενώ υφίστανται κρίσιμα κεφάλαια για την χώρα πρέπει να ασχοληθούμε με ζητήματα τέτοιου τύπου. Να επιμείνω στο πολιτικό μιας και επιμένετε. Η αίσθηση που αποκομίζω είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αισθάνθηκε ότι μάλλον με αυτόν τον τρόπο έπιασε το τζόκερ διότι ενόσω υφίστανται όλα αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα, προσπαθούμε και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ανάπτυξης, να βελτιώσουμε τους δείκτες μας, η βασική αντίρρηση που εκφέρθηκε είναι στο ζήτημα αν θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος ή όχι στις ταινίες που έχουν συγκεκριμένη σήμανση".
"Άκουσα διάφορα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ας διαπιστώσουμε πράγματι αν η αστυνομία μπήκε στον κινηματογράφο, το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή. Αντιθέτως τα όργανα της τάξης ανέμεναν την ολοκλήρωση της ταινίας για να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους. Αυτό που θέλω να πω είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο: η αστυνομία έκανε τη δουλειά της στη βάση μιας θεμελιώδους αρχής που είναι η αρχή της νομιμότητας. Υφίσταται νομοθεσία και νομίζω όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας ότι πρέπει να υπάρχει κάποια νομοθεσία, η οποία θα προστατεύει τη νεότητα. Η νομοθεσία που αφορά την απαγόρευση αλκοόλ, καπνίσματος και παρακολούθησης ταινιών, οι οποίες είναι με ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη" υπογράμμισε.
"Πράγματι ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται στο ανάλογο μέτρο. Το ανάλογο μέτρο έχει να κάνει με τον τρόπο, με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι αυτοί. Είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορείς να εισβάλεις και να δημιουργείς συνθήκες ψυχολογικής πίεσης ή άλλης μορφής πίεσης. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει και αισθάνομαι ότι δεν συνέβη κιόλας. Αλλά από την άλλη πλευρά να επισημάνω ότι υπάρχει ένας νόμος που θα πρέπει να εφαρμόζεται και όταν κρίνεται από τις αρμόδιες αρχές ότι ο νόμος έχει κενά θα πρέπει ο νόμος να αναθεωρείται" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση