GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8 για ψήφο ομογενών: Μιλάμε για ήδη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους - Καμία διάθεση αλλοίωσης δεν υπάρχει

"Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς έχουν αποδώσει και υπάρχει η εικόνα ότι είναι ρεαλιστικό...

"Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς έχουν αποδώσει και υπάρχει η εικόνα ότι είναι ρεαλιστικό να βρεθεί μια λύση. Ο Πρωθυπουργός προσήλθε με πολύ ανοιχτό πνεύμα στη συζήτηση βάζοντας μόνο μια αυτονόητη προϋπόθεση ότι η ψήφος των συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι και κατοικούν εκτός Ελλάδος μετράει όσο και η δική μας, άρα αφορά και την εκλογή κυβέρνησης. Ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορετική θέση, τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν πλήρως με αυτή τη θέση" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι "κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη για το πως θα γίνει αυτό. Ο Πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα περιθώρια και ορίστηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών με έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα θα δημιουργήσει μια επιτροπή, ήδη στέλνω την επιστολή στα άλλα κόμματα για να ορίσουν τους εκπροσώπους τους, και πολύ σύντομα ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να δουλέψει αυτή η επιτροπή για να βρεθεί ο κοινός τόπος. Δεν είναι βέβαιο, αλλά υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα".

"Να βρούμε τον κοινό τόπο. Και η κυβέρνηση θα κάνει πίσω σε ορισμένα πράγματα και τα άλλα κόμματα σε άλλα πράγματα, θα βρούμε κοινό τόπο, τη φωνή της λογικής" τόνισε.

"Δεν έχω να κάνω το παραμικρό σχόλιο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν ήταν στην ατζέντα. Όταν έρθει η ώρα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφασή του" υπογράμμισε.

"Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα. Δεν το καθιερώνουμε εμείς. Θέλουμε σε κάθε περίπτωση 200 ψήφους. Θέλουμε συγκλίσεις και συναινέσεις για τον συνολικό εκλογικό νόμο αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο και απλό αυτό" συμπλήρωσε.

"Μιλάμε για ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να πάρουν ένα αεροπλάνο και να έρθουν, να ψηφίσουν αλλά να αναρωτηθεί κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παίρνουν αυτή την ταξική θέση; Γιατί κάποιος που δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει για ένα ταξίδι; Γιατί ο έχων οικονομική άνεση να μπορεί να ψηφίσει και ο άλλος όχι; Γιατί χωρίζουμε τους Έλληνες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας; Είναι λάθος σκέψη. Άρα, καμία διάθεση αλλοίωσης δεν υπάρχει, μιλάμε για τους εγγεγραμμένους, πιστεύω να το σκεφτεί ψύχραιμα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε ένα μήνα από σήμερα θα έρθει για ψήφιση. Στη συνάντηση που θα έχουμε γι"

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση