GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλεύρης: Όσα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου ευσταθούν νομικά, δεν έχουμε πρόβλημα να τα αποδεχθούμε

«Θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα αποφανθεί επί των αιτημάτων που έχουν πάει και τις αποφάσεις θα πρέπει να τις σεβαστεί κάθε πρόσωπο», δήλω...

«Θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα αποφανθεί επί των αιτημάτων που έχουν πάει και τις αποφάσεις θα πρέπει να τις σεβαστεί κάθε πρόσωπο», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στον Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.
Τόνισε επίσης, ότι «θα έχουμε μία πλήρη νομική επιχειρηματολογία αφού εξετάσουμε τα πάντα. Η επιτροπή δεν έχει απολέσει τα δικαιώματά της ως επιτροπή που λειτουργεί με τον κανονισμό της Βουλής. Το ότι έχουμε ανακριτικά καθήκοντα δεν μας καθιστά υφιστάμενους ή ελεγχόμενους από κάποια διαδικασία. Και στο παρελθόν, εξεταστικές επιτροπές κυρίαρχα έχουν αποφασίσει για τη σύνθεσή τους. Αν κάποιος αισθάνεται ότι υπάρχει θέμα ακυροτήτων, να πάει να τα θέσει».
«Θα ήταν οξύμωρο να λέμε ότι έχουμε μία κυριαρχική λειτουργία ως επιτροπή και αυτή δεν μπορεί να αποφασίσει. Αν αποφασιστεί να κληθούν ως μάρτυρες, θα μπορεί ο κ. Τζανακόπουλος να ανεβαίνει επάνω ως μάρτυρας, να απαντά στις ερωτήσεις και στη συνέχεια να κατεβαίνει και να ρωτά τον εαυτό του για να δώσει απαντήσεις;», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης με αφορμή το αίτημα εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή.
Στην ερώτηση ποιος θα αποφανθεί για τα αιτήματα εξαιρέσεως, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «εδώ δεν υπάρχει δικαστικό συμβούλιο που μας ελέγχει. Θα ήταν παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών εμείς ως συλλογικό όργανο επιτροπής να προσφύγουμε σε ένα δικαστικό συμβούλιο. Έχουμε την αυτοτέλειά μας. Αν και εφόσον έχουμε αρμοδιότητα για εξαίρεση ή όχι, αν τεθεί, θα τεθεί πρώτη φορά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.
Τέλος, ερωτηθείς για την κατ' αντιπαράσταση εξέταση που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους δικαστές και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «όλα τα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου θα εξεταστούν και αυτά τα οποία ευσταθούν νομικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τα αποδεχθούμε».
Ακούστε το ηχητικό:

Νωρίτερα, ο κ. Πλεύρης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα φέρει στην επιτροπή για αντιπερισπασμό μία φωτογραφία μου να πίνω καφέ με τον κ. Μανιαδάκη και τον κ. Μαντά στο Χίλτον και ότι αυτό θα αποτελέσει λόγω εξαίρεσης. Εγώ δεν έχω πει ότι μου είναι άγνωστος ο κ. Μανιαδάκης, στο υπουργείο βρισκόταν».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση