GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υφαντής: Δεν αποκλείεται να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση της Άγκυρας μετά τη συμφωνία

"Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε τον αντιπρόεδρό του και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε κά...

"Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε τον αντιπρόεδρό του και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε κάποιου είδους συμφωνία" δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, Κώστας Υφαντής.
"Είναι μια συμφωνία η οποία επί της αρχής είναι θετική επειδή προσφέρει μια διέξοδο, τώρα ως προς τα υπόλοιπα είναι μια συμφωνία που όλοι μπορούν να είναι μερικώς ικανοποιημένοι με την εξαίρεση των Κούρδων" πρόσθεσε.
"Δεν αποκλείεται να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση της Άγκυρας ότι μπορεί να επιβάλει τετελεσμένα αφού τα κατάφερε απέναντι στις ΗΠΑ και όλες τις μεγάλες δυνάμεις, χρησιμοποιώντας στρατιωτική βία, γιατί να μην τα καταφέρει και αλλού. Αλλά νομίζω ότι ήδη στην περίπτωση της Κύπρου είμαστε σε αυτή τη φάση, έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα, de facto έχει παραβιαστεί, όχι αμφισβητηθεί απλώς, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας" ανέφερε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση